Sparekasse politianmeldt

Sparekassen Limfjorden er blevet meldt til politiet af Finanstilsynet.

Det er bankens oplysninger på internettet om deres lån, den er gal med.

Sparekassen Limfjorden er - i selskab med Jyske Bank og Vokslev Sparekasse - blevet meldt for ikke at give nok oplysninger på internettet om udlån.

Undersøgt 30 banker

Finanstilsynet har lavet en undersøgelse af 30 pengeinstitutters hjemmesider for at kortlægge, om de følger reglerne i forhold til at oplyse om blandt andet rentesatser og årlige omkostninger i procent (ÅOP).

- Vores undersøgelse viser desværre, at en meget stor del af institutterne ser ud til at have problemer med at leve op til de gældende regler, siger Annette Bjaaland Andersen fra Finanstilsynets Forbrugerkontor til Ritzau.

Mangelfuld markedsføring

Hos Sparekassen Limfjorden, der har hovedkontor i Hvidbjerg, var der tale om, at markedsføringen af et udlånsprodukt ikke indeholdt den lovpligtige oplysning om ÅOP.Efter reglerne på området blev lavet om sidste år, kan pengeinstitutterne nu straffes med bøde  fir den slags mangelfuld markedsføring.

Ud over politianmeldelse af de tre banker, så har undersøgelsen også betydet en påtale til blandt andre Boddum-Ydby Sparekasse, for mindre overtrædelser af bekendtgørelsen om oplysninger af priser.