Skoleelever løber for legeplads

På Humlum Skole mangler der faciliteter til eleverne i skolegården. Nu forsøger eleverne så at løbe sig til en ny legeplads.

Fredag har været en regnvåd dag i det midt- og vestjyske, men det har ikke forhindret eleverne på Humlum Skole i at tilbringe dagen med en rask løbetur i det fri. Det skyldes, at skolen forsøger at samle ind til nogle bedre faciliteter i skolegården, så nu har eleverne taget sagen i egne hænder.

quoteJeg synes, det er rigtig fedt at få brændt noget energi af i stedet for at sidde inde i klasselokalet. Og så går det jo til et godt formål.

Ditte Bundgaard Lauritsen, Elev i 6.klasse, Humlum Skole

Det gør de ved at løbe så langt, de kan på fem timer. Hver kilometer er nemlig sponsoreret, for behovet for en ny legeplads i skolegården er stort.

- Vi har ikke så meget her. Vi har kun en multibane, så det kunne da være rart, hvis der var noget mere, fortæller Oliver Lehbert, der er 13 år og elev på Humlum Skole.

- Vi vil bare gerne have nogle flere ting. Der er kun noget for dem, der vil spille fodbold, så det kunne være fedt, hvis der var noget for andre også, fortæller Ditte Bundgaard Lauritsen, der ligeledes er 13 år og elev på Humlum Skole.

Det foregår på den måde, at børnene frem til i dag selv har været rundt med hatten i hånden hos forældre, bedsteforældre og hos lokale virksomheder for at samle sponsorater. Sponsorerne donerer så et beløb for hver kilometer, som den sponserede tilbagelægger.

Målet er, at børnene kan indsamle 50.000 kroner til nogle nye faciliteter i skolegården. 

- Vi har en skolegård, men der er ikke noget, børnene kan beskæftige sig med. Det har været et ønske igennem mange år, så nu har vi taget initiativ til det her sponsorløb, siger Marianne Frost, der er bestyrelsesmedlem i støtteforeningen for Humlum Skole- og Dagtilbud.

Selvom fem timer i regnvejr godt kan lyde, som en noget trist omgang, så er det ikke noget, der skræmmer eleverne på Humlum Skole.

- Jeg synes, det er rigtig fedt at få brændt noget energi af i stedet for at sidde inde i klasselokalet. Og så går det jo til et godt formål, fortæller Ditte Bundgaard Lauritsen.

Børnene i Humlum trodsede regnen og løb 68.000 kroner ind til ny legeplads.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Uddannelse.