Skolebørn får glæde af mærsk-milliard

Struer Kommunes børn får nu også glæde af milliarddonation til folkeskolen.

Struer Kommune har modtaget 950.000 kr. fra A.P. Møller Fonden til et projekt, der skal udvikle undervisningen i folkeskolen.

A.P. Møller Fonden valgte i 2013 at donere en mia. kr. til opkvalificering og efteruddannelse af lærere, pædagoger og skoleledere i den danske folkeskole over de næste 4-6 år. Nu får Struer Kommune del i milliarden med godt en million kroner til et 'Aktionslæringsprojekt'. Her skal skolerne udvikle undervisningen ved at eksperimentere med forskellige undervisningssituationer og bagefter reflektere over oplevelserne.

- Det er med stor glæde, at vi har modtaget pengene fra A.P. Møller Fonden. Nu får vi mulighed for at gå nye veje, når det gælder læring, og vi kan dele erfaringerne med hinanden i hele kommunens skolevæsen. Jeg tror på, at faglighed og trivsel går hånd i hånd, så jo dygtigere børnene bliver, jo bedre trives de, siger Steen Jakobsen (V), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Projektet bliver lavet sammen med VIA University College og tager udgangspunkt i folkeskolereformens mål om, at alle børn skal udfordres, så de bliver så dygtige som muligt og kan trives optimalt.

Læringsprojektet løber over tre år i både folkeskoler og daginstitutioner. Første år bliver betalt af særlige kompetencemidler, der allerede er afsat til området i Struer Kommune, men med pengene fra A.P. Møller Fonden er det muligt at forlænge projektet med to år. Byrådet har desuden bevilget 500.000 kr. til medfinansiering af projektet i de to år, A.P. Møller Fonden støtter projektet.

I alt skal 140 lærere, pædagoger og ledere deltage i projektet.

I 2014 uddelte A.P. Møller Fonden 157,8 mio. kroner til projekter i hele landet. Der er fortsat omkring 750 mio. kroner som mangler at blive uddelt.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Uddannelse.