Skarp kritik af Thulesen Dahl: I svigter Nordvestjylland

Menigt DF-medlem er vred over udsigten til, at der ikke længere skal være direkte tog fra Struer til København. Thulesen Dahl afviser kritikken.

Det hører til sjældenhederne, at medlemmer af Dansk Folkeparti kritiserer partitoppen. 

Men folkepensionist Dorthe Hesselager fra Jegindø er langt fra tilfreds med regeringen og Dansk Folkepartis beslutning om at etablere en jernbane fra Jelling til lufthavnen i Billund - et forslag, som Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har kæmpet for i lang tid.

- Det er ikke rettidig omhu. Det er et svigt af Nordvestjylland, siger Dorthe Hesselager, der er menigt medlem af Dansk Folkeparti.

Hendes vrede skyldes, at den nye jernbane sandsynligvis vil betyde, at det er slut med den direkte togforbindelse mellem Struer og København. Og da Thulesen-Dahl i onsdags var til et møde i Struer, fortalte hun ham også sin uforbeholdne mening.

Man ødelægger en livsnerve

Og diskussionen med partiformanden har ikke fået hende til at ændre mening.

- Det ligner ikke noget. Gå ind og kig på et Danmarkskort og se, hvor stor en del af Danmark, man skærer fra lyntogsforbindelsen. Det er en livsnerve, man ødelægger på den måde.

- Det er da i og for sig udmærket, at man vil lave en jernbane fra Billund til Vejle, men er behovet så stort, at man skal tilgodese det lille stykke og så ødelægge den direkte forbindelse til København fra hele Nordvestjylland. Jeg synes, at det er helt ude af proportioner, siger Dorthe Hesselager.

Borgmestrene i Struer, Holstebro, Lemvig, Ikast-Brande, Herning og Ringkøbing-Skjern har tidligere skrevet til transportministeren for at bevare den direkte forbindelse, og i Jyllands-Posten retter det vestjyske erhvervsliv også en kraftig kritik af planen.

Thulesen Dahl: Vi har ikke glemt Nordvestjylland

Kristian Thulesen Dahl siger til TV MIDTVEST, at han bestemt ikke har glemt det nordvestjyske område, og han understreger, at han vil kæmpe for, at der fortsat skal være en direkte forbindelse til København. 

- Men når vi investerer milliarder i Københavns Lufthavn med jernbane og metro, så synes vi også, at der skal være kollektiv trafik med en jernbane til Danmarks næststørste lufthavn, som jo er Billund. Men inden for de næste 10 år, som er planlægningshorisonten, skal vi selvfølgelig løse det, så der fortsat er tog til og fra København fra den nordvestlige del af Jylland. 

- Jeg bor selv i Thyregod, så hvis der ikke er direkte forbindelse til København, går det lige så meget ud over mig som borgmestrene og Dorthe, som I har talt med. Og hvorfor skal vi ikke kunne have det i fremtiden, også selv om Danmarks næststørste lufthavn også skal serviceres med en togbane, siger DF-formanden.

Se Kristian Thulesen Dahls svar på kritikken her.
Erhvervslivet  frygter, at det bliver vanskeligere at få folk til at bosætte sig i Vestjylland og svært at få fat i den rigtige arbejdskraft, hvis der kommer en togstrækning til Billund Lufthavn.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.