Simon fra Hjerm er bronzevinder i baglæns salto: - Det var uventet

I dag vendte Simon Boesdal hjem fra VM - med en bronzemedalje om halsen.

1:59
En stolt bronzevinder blev modtaget af familien fra Hjerm i dag.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Familien stod klar med danske flag og stor begejstring, da Simon Boesdal landede i Billund Lufthavn. 

Den 18-årige springgymnast fra Hjerm har gjort sin familie stolt. Han vender hjem fra Junior-VM i Bulgarien med begge ben på jorden. 

- Vi håbede bare, at han ville komme derned og gennemføre de her to spring i de indledende runder og lande på benene. Det var det, der var forventningen, fortæller Simons mor, Inger Kudsk. 

Hele familien var klar til at byde bronzevinderen velkommen hjem.
Hele familien var klar til at byde bronzevinderen velkommen hjem.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

En uventet sejr

Men selvom målet var at have en sjov tur, så fik den 18-årige tømrerlærling endnu mere med hjem. 

- Jeg nåede målet – og lidt til. Meget faktisk. Faktisk rigtig meget til, smiler Simon Boesdal. 

Han har gået til springgymnastik i otte år, og begyndte for alvor at dyrke sporten for fem år siden. Verdensmesterskabet i Power Tumbling er hans første internationale konkurrence, så forventningerne var ikke høje. 

- Målet var at lave to gode øvelser. Det gjorde jeg så, og så kom finalen, så superfinalen, og lige pludselig stod jeg på podiet. 

0:08
Springet her, er et af Simon Boesdals finalespring i Juniorverdensmesterskabet.

Det kom også bag på forældrene, at en turen blev så stor en succes. 

- Du har altid haft krudt i rumpetten. Men altså, fra det og så til at være verdens tredje bedste. Det er jo sindssygt. Jeg er bare så stolt, sagde hans mor, da de var kommet hjem i vante rammer i Hjerm. 

Sammen med de fire bedste i sin række drog Simon Boesdal sidste søndag afsted mod Sofia i Bulgarien, og vendte en uge efter tilbage med store smil. 

Selvom han selv har måttet finansiere turen, med sponsorater og donationer, så var det helt sikkert 12.000 kroner værd, siger han. 

- Det er uventet, men er en virkelig fed følelse. Det er lidt svært at begribe, at jeg er kommet så langt. Det har aldrig været mit mål, at jeg skulle have medaljer, det har altid bare været fedt at dyrke gymnastik, og pludselig har jeg så det her niveau. Det er i hvert fald noget helt andet end at lave kolbøtter i en lille, kold hal i Hjerm. At komme ud til det her kæmpe store stævne i en af de største haller, jeg nogensinde har set, fyldt med mennesker, siger Simon Boesdal.

Næste mål bliver at komme med til verdensmesterskabet i de 'voksnes' rækker. 

- Der er lidt højere krav, så det bliver sværere. Det bliver nok ikke til en bronzemedalje, men det kunne være en fed tur, og fedt, hvis jeg kunne overgå mig selv, siger han.

 

Har du et tip?