Sidsel fra Struer er et kæmpe hit i Kina

En 17-årig balletdanser fra Struer er et kæmpe hit i Kina, og 'Den danske engel' er med i en film, der skal vises for over 25 millioner kinesere.

Det er noget af et eventyr, som er under opbygning for 'Den danske engel' fra Struer. 

Sidsel Boye Rasmussen på 17 år har allerede danset på nationalt TV i Kina, da hun for tre år siden dansede for 300 millioner seere, men det var kun begyndelsen. 

Den unge balletdanserinde bliver kaldt The Danish Angel, eller 'Den danske engel', i Kina, og hun har over 245.000 følgere på Instagram. Det er flere følgere end kendisser som Daniel Agger og Sofie Linde.

Hun er også med i en film, der snart kommer ud i Kina og som kommer til at blive set af over 25 millioner mennesker. Filmen hedder "Stolen Fairytales" og er optaget på Fyn i efteråret. Her spiller hun en arvingen til Valdemar Slot. Filmen har også den danske badmintonspiller Viktor Axelsen, som ligeledes er meget populær hos kineserne for tiden, på rollelisten.

Skuespillet ligger ikke fjernt for den danske danser. 

- Det der med at skulle udtrykke sig og spille lidt, finder man også i dansen, og det skal man også øve sig i i dansen. Det er selvfølgelig lidt mere man skal spille, når det er i film, men det er ikke så svært, som jeg havde regnet med, siger Sidsel Boye Rasmussen, der bor i Struer sammen med sine forældre og søster.

Det ligger godt i spænd med hendes fremtidsdrømme, for hun vil rigtig gerne være danser, men hun vil også gerne kombinere det med skuespil. 

- Jeg kunne godt tænke mig at få en danseuddannelse i udlandet, og hvis jeg kan få lov til at kombinere det med drama eller skuespil, så kunne det være rigtig fedt. 

"Stolen Fairytales" får premiere i Kina i denne måned. Den bliver vist på en streamingtjeneste, der minder om Netflix og vil her nå ud til omkring 25 mio. kinesere. Folkene bag filmen overvejer lige nu, om den også skal vises i kinesiske biografer. Bliver den det, vil den nå ud til flere hundrede millioner kinesere.

Sidsel Boye Rasmussen har været i Kina ni gange, siden den første tv-optræden for tre år siden.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Kultur.