Satudarah har lukket klubhus i Struer: Politiet er forberedt, hvis der åbner et nyt

Politiet har fortsat fokus på gruppen og er klar med nye værktøjer, hvis et nyt samlingssted skulle spire.

Den tidligere FA Bar på Søndergade 13 i Stuer var indtil for nyligt gruppens samlingssted.
Den tidligere FA Bar på Søndergade 13 i Stuer var indtil for nyligt gruppens samlingssted.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Rockergruppen Satudarah har forladt bygningen som har dannet ramme for klubbens såkaldte "hangout", eller klubhus i Struer, og nu er ejendommen sat til salg. 

Det bekræfter bygningens udlejer til Dagbladet Holstebro. 

Og det er politiet godt tilfreds med, fortæller Allan Laustsen, der er vicepolitiinspektør hos lokalpolitiet i Holstebro og Struer.

- Det har jo været politikredsens målsætning fra de ankom til landsdelen, at få dem væk fra Struer og fra hele kredsen, så det er med stor tilfredshed, at vi ser, de nu i hvert fald har droppet klubhuset i Søndergade, siger Allan Laustsen.

Rockergruppens tilstedeværelse blev i februar 2022 bekræftet af Midt- og Vestjyllands Politi, og kort tid efter begyndte etableringen af et samlingssted på den tidligere bar i Søndergade i centrum af Struer. 

Tilsyneladende ikke flyttet i nyt 

Nu er gruppen ude af ejendommen og låsene skiftet, siger ejeren til dagbladet. Og det er vigtigt, siger vicepolitiinspektøren. 

- Der er ikke længere et naturligt samlingspunkt for dem, så det bliver sværere at være synlig og rekruttere nye medlemmer til gruppen fra Struer, siger Allan Laustsen. 

Han fortæller også, at der er ikke er tegn på, at gruppen er ved at etablere sig i nye lokaler i området. 

- Af hvad vi ved, er de ikke flyttet et nyt sted, heller ikke til en anden by, siger Allan Laustsen.

Narkogruppe fra Holland

Politiet udtalte i 2014, at de havde registeret 40 fuldgyldige danske medlemmer af Satudarah, men tallet var ifølge den hollandske moderklub nærmere 100.

Flere medlemmer af gruppen i Danmark og internationalt forbindes med narkohandel, mord, afpresning, våben- og menneskehandel.

Rygmærkerne som kendetegner gruppen ser sådan ud.
Rygmærkerne som kendetegner gruppen ser sådan ud.
Foto: Scanpix

Klar til næste gang

Men selvom gruppen tilsyneladende har droppet planerne om et klubhus for nu, så er der stadig politiarbejde at gøre, understreger vicepolitiinspektør Allan Laustsen.

- Vi holder øje med dem fortsat. Fokus flytter sig fra huset, men vi har fokus på de ting, som foregår i Struer lige nu - hvis der kommer flere problemer. 

Han peger på, at problemerne med rockergruppen i Struer har banet vejen for et godt samarbejde med kommunen, hvor nye værktøjer er kommet i brug. 

- Så vi har nu noget erfaring, at trække på, hvis et nyt klubhus skulle spire frem et sted i landsdelen. Så er vi klar, siger Allan Laustsen.