Sådan synger man under vand

Vi har spurgt undervandsmusikgruppen AquaSonic om, hvordan de gør, når de udfører koncerter under vand.

Det lyder ikke som noget, man har hørt før, når forestillingen AquaSonic går i gang med at spille deres musik.

Samtidigt ligner det også noget fra en science fiction-film, for kunstnerne sidder i akvarier, når de spiller deres sælsomme musik.

Forestillingen er i Struer i anledningen af, at byen i går startede på en stor fest, der kører weekenden over, i anledning af, at byen i år har været købstad i 100 år.

Holder luften i munden

Det er en særlig kunst at kunne synge under vand, men det kan lade sig gøre, fortæller Laila Skovmand, der er sanger og komponist i AquaSonic.  

- Når man synger under vand, så holder man en luftboble inde i munden. Normalt siver luften ud, men så ville man bare høre boblerne, når det er under vand, forklarer hun og uddyber:

- Man holder boblen inde i munden, og når den er på vej ud, så suger man den tilbage.

Hun fortæller, at det tager lang tid at lære. Hun tror dog ikke, at man kan synge decideret tekst, lige meget hvor meget man øver sig.

AquaSonics musik er derfor mere en lang række sælsomme toner.

Hvis man derimod tænker, at man da i det mindste bare gerne vil spille musik under vandet, så skal man være forberedt på, at stort set alle AquaSonics instrumenter er specialbygget til formålet. De fleste instrumenter siger nemlig ingenting, hvis du spiller på dem under vandet.

Forestillingen har præmiere i Struer i dag, og i løbet af weekenden, så vil de fremvise den tre gange.

Hvis man ikke er så meget til vandmusik, så er der andre muligheder at give sig til i Struer i disse dage. Struer fejrer nemlig sig selv med blandt andet levende musik, længe åbent i butikkerne, en særlig jubilæumsøl og et stort 3D lyd- og lysshow om byens historie i løbet af weekenden. 

 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Kultur.