Regnskab: Bang & Olufsen leverer regnskab langt fra egne forventninger

Bang & Olufsens overskud faldt med 77 procent til 19 millioner kroner i 2018/19. Året har været skuffende, siger topchef Henrik Clausen i regnskabet.

Bang & Olufsen leverer et regnskab, der er skuffende ifølge virksomheden selv. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det seneste år har været en udfordring for Bang & Olufsen, der har måttet se både salget og overskuddet tage et dyk.

Det utilfredsstillende resultat skyldtes især udfordringer med omstillingen af vores salgs- og distributionsnetværk samt færre produktlanceringer end året før.

Henrik Clausen, administrerende direktør, Bang & Olufsen.

Selskabet kommer ud af regnskabsåret 2018/2019 med et overskud på 19 millioner kroner. Det er et fald på 77 procent over det seneste år.

Samtidig er salget faldet med omkring 14 procent til 2,8 milliarder kroner. Det oplyser selskabet i sit årsregnskab. Bang & Olufsen har tre gange siden december 2018 nedjusteret forventningerne. Det har kostet dyrt på aktiemarkedet, hvor aktiekursen er blevet slagtet.

Læs også Bang & Olufsen-aktien falder med over 20 procent

Administrerende direktør Henrik Clausen erkender, at året slet ikke er forløbet som forventet.

- Det var et skuffende år for Bang & Olufsen. Det utilfredsstillende resultat skyldtes især udfordringer med omstillingen af vores salgs- og distributionsnetværk samt færre produktlanceringer end året før.

- Trods udfordringerne havde vi sorte tal på bundlinjen, hvilket understreger, at vi er kommet langt med vores transformation, selv om vi stadig har et stort arbejde foran os, siger han i en kommentar til regnskabet.

00:29

Bang & Olufsen nedjusterede allerede tidligere på året forventningerne til økonomien. 

Luk video