Reddede 16-årig: Daniel er årets førstehjælper

​Det var mere end almindeligt heldigt, at Daniel Gade fra Lyngs var på det rigtige sted – på det rigtige tidspunkt.

En løbetur var ved at få alvorlige konsekvenser for 16-årige Sebastian, da han pludselig faldt om i vejkanten ved grænsen til landsbyen Lyngs.

Til hans store held havde Daniel Gade lige passeret den unge mand, som han så falde til jorden i bakspejlet. Han skyndte sig ud til den unge efterskoledreng og påbegyndte med det samme på hjertemassage, da drengen var holdt op med til at trække vejret. Sebastian overlvede uden men. 

Hele forløbet gør, at Daniel i dag har modtaget en pris for sin indsats, samtidigt med at han nu kan kalde sig ”Årets Førstehjælper 2017”.

- Det er lidt mærkeligt. Jeg er jo ikke vant til den slags, fortæller han til TV MIDTVEST, efter at han modtog prisen.

Daniel Gade var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt - og handlede.
Daniel Gade var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt - og handlede.
Foto: Peter Sørensen, Røde Kors

Dejligt at se ham som rask

Daniel Gade har svært ved at huske den dramatiske dag, hvor den unge efterskoleelev næsten mistede livet. Men det gør ham glad at se, at Sebastian er helt rask igen.

- Det er dejligt at se, at han ingenting fejler på nogen som helst måde, siger en storsmilende Daniel Gade.

Selve anerkendelsen ved prisen betyder dog ikke så meget for Daniel.

- Jeg synes allerede, at jeg har fået anerkendelse. Jeg har jo været oppe på efterskolen og snakke med Sebastian, og det var mere end rigeligt, men det er dejligt og flot, at der bliver gjort lidt ekstra, forklarer han og uddyber, at det var tæt løb med de andre nominerede.

 Også Sebastian er glad for, at netop Daniel Gade gik prisen.

- Jeg er rigtig glad for det, som han har gjort og hele hans indsats, siger han og forklarer, at han ikke længere mærker til hjertestoppet.

Daniel gjorde noget ekstraordinært

Røde Kors mener, at der er en ganske særlig grund til, at netop Daniel gik med prisen.

- Daniel får prisen på vegne af alle dem, som har reddet et andet menneskes liv. Daniel gjorde noget ganske ekstraordinært. Han stoppede sin bil, han fortsatte med at give redning, og han sørgede for at vente, indtil ambulancen kom. Så han var med til at redde et andet liv på en hel ekstraordinær måde, fortæller Anders Ladekarl, der er administrerende direktør ved Røde Kors. 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sundhed.