Racerkører opgiver Le Mans

Mortens Dons satser dog stadig på en karriere som professionel.

Racerkøreren Morten Dons fra Struer har i flere år haft en drøm om at deltage i det legendariske 24 timers løb i Le Mans i Frankrig. 

Men drømmen går ikke i opfyldelse i år.

Dons har stået på en reserveliste inden løbet i juni, men har nu sammen med sit britiske team RLR Msport valgt at trække sig.

- Det er selvfølgelig utroligt træls at måtte melde fra så tæt på målet, men realiteten er, at vi uden en tilkendelse om at modtage en invitation til løbet ikke har mulighed for at forberede os tilstrækkeligt, siger Morten Dons i en pressemeddelelse.

Den 28-årige racerkører understreger dog samtidig, at afbuddet på ingen måde er ensbetydende med, at han opgiver drømmen om at komme til at leve af motorsporten.

- Le Mans har fyldt meget de seneste år, men mit overordnede mål har hele tiden været - og er fortsat - at skabe mig en karriere som professionel racerkører. Det mål er jeg tættere på at opnå end nogensinde før, så på den måde er det kun et fartbump på vejen. Jeg er nået langt, og jeg skal nok gå hele vejen - også selv om Le Mans ikke lige bliver i år, siger han.

Helt snydt for Le Mans bliver Struer-køreren dog ikke. Han skal nemlig deltage i anden afdeling af Michelin Le Mans Cup, Road to Le Mans, som bliver kørt på Le Mans-banen lørdag formiddag inden 24 timers løbet.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.