Racerkører Mikkel O. Pedersen udlever drengedrøm

I weekenden skal racerkøreren fra Struer køre fjerde afdeling af Porsche Supercuppen. Det sker på Red Bull Ring i Østrig.

Struer-drengen Mikkel O. Pedersen er lige nu ved at udleve en drengedrøm. Sammen med 27 andre racerkørere deltager han i det hårde mesterskab, Porsche Supercup.

Den 19-årige kører ligger lige nu på en delt 12. plads. Og i weekenden skal han køre fjerde afdeling af mesterskabet. Det kommer til at foregå i Østrig, nærmere bestemt på Red Bull Ring ved Spielberg 200 kilometer sydvest for det østrigske hovedstad Wien.

En bane, som ikke er helt ukendt for Mikkel O. Pedersen.

 - Jeg var så heldig tidligere på året at have en testdag på banen, fortæller Mikkel O. Pedersen torsdag i en pressemeddelelse.

 - Den testdag gik rigtig godt, og da det skete i min normale Porsche, fik jeg virkelig banen ind under huden. Så jeg ikke møder helt uforberedt ind, når vi fredag starter med den første træning.

quoteKonkurrencen er så hård i Porsche Supercuppen, at alt kan ske. 

Mikkel O. Pedersen, racerkører, Struer.

 

Lærling drømmer om Le Mans

Kvalifikationen er afgørende

Red Bull Ring er en 4,318 kilometer lang racerbane, som i flere udformninger og i flere perioder har været med på den internationale Formel 1-kalender siden 1970, og banen er dels kendetegnes ved sine langsider, dels sine højdeforskellige grundet bakkerne i området.

Programmet består af en tre kvarter lang træning sent fredag eftermiddag, og lørdag middag køres der tidtagning, der skal bestemme startopstillingen til det 16 omganges lange løb, som starter søndag 11.30.

 - Det bliver vigtigt, at jeg fredag får kørt så mange omgange som muligt og får prøvet forskellige opsætninger af, så teamet og jeg har godt styr på, hvilket dæktryk vi vil køre med, når de nye dæk kommer på til kvalifikationen om søndagen. Den er afgørende for, hvor jeg starter og hvordan mine chancer er.

Super tæt

 - Konkurrencen i Porsche Supercuppen er meget tæt, så weekenden kan lige så godt ende med et top 5- resultat som en placering i top 20, siger Mikkel O. Pedersen, som slet ikke tør spå om, hvordan det kommer til at gå.

- Konkurrencen er så hård i Porsche Supercuppen, at alt kan ske. Og der er faktisk flere af de kørere, jeg er oppe i mod, som for nylig deltog i en afdeling af den tyske Porsche Carrera Cup, og de har fået ekstra træning.

Se tidligere indslag med Mikkel O. Pedersen