Premiere: Se filmen om NFL-legende her

Dokumentaren ”Guldjakken – Fra Struer til Hall of Fame” om Morten Andersens optagelse i NFLs fineste selskab har premiere i dag. Stream filmen her.

Dokumentaren Guldjakken - Fra Struer til Hall of Fame kan for første gang ses uden for biograferne i dag.

Der er umiddelbart langt fra Struer til en optagelse blandt de godt 300 bedste, der nogensinde har optrådt i den bedste amerikanske football liga, NFL.

Læs også Ny film om NFL-legende: Vi sad alle tre og tudede

Men Morten Andersen forlod Struer og rejste til USA i 70’erne, godt nok som sportsmand, men en ung dansk sportsmand, der dyrkede fodbold, håndbold og gymnastik som alle andre unge i byen.

Kort inde i sin amerikanske drøm, der kun skulle have varet 10 måneder, ville amerikanerne gerne teste, om den unge dansker kunne sparke til en ovalformet bold. Det gjorde Morten Andersen, også så godt at han kom på den lokale skoles hold - og resten er historie, som amerikanerne selv ville have sagt det.

Men lige her passer talemåden ret godt.

For der er gået over fyrre år, og Morten Andersen bor stadig i USA. Og den 16. december 2006 havde han sparket den ovale bold nok gange mellem de to gule målstænger til at blive den mest scorende spiller nogensinde i NFL. En rekord der har stået indtil for nylig. Det er ikke bare historie, det er også noget af en historie.

09:48

Du kan komme med bagom produktionen af filmen her.

Luk video

Kom helt tæt på

Kulminationen på Morten Andersens historie kom sidste år, da han blev optaget i NFL Pro Football Hall of Fame.

Og det er her optagelserne til filmen ”Guldjakken – Fra Struer til Hall of Fame” begyndte.

I filmen følger vi Morten Andersen helt tæt i dagene, hvor han bliver optaget i Hall of Fame. En meget ærlig Morten Andersen fortæller om, hvad opvæksten i Struer har betydet for ham, hvordan karrierens nedture har påvirket familielivet og om at tage rejsen fra Struer i 70’erne til i dag at have modtaget amerikansk fodbolds ypperste hæder.

Midt- og vestjysk firkløver

Sportsjournalist Jimmy Bøjgaard har lavet filmen sammen med fotograf Claus Frederiksen og tilrettelægger Jesper Elming.

Alle tre oprindeligt fra Herning og Bording. Så sammen med Morten Andersen fra Struer udgør de et stærkt midt- og vestjysk firkløver.

For første gang nogensinde kan du se dokumentaren i TV, når TV MIDTVEST i aften 19.45 har premiere på filmen. Og den ligger allerede klar til streaming lige her.

Se hele filmen her - eller find den i TV MIDTVESTs TV-app, Play.

Luk video