Preben oplevede naturen i sin reneste form: - Det er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme

En struerbo har fanget en video af rådyr, der svømmer over Oddesund.

Tre rådyr var på dybt vand, da de ville krydse Oddesund.

Preben Andersen fra Struer brugte fredagen i sin jolle ved Oddesund, hvor han fiskede efter havørreder. Da skulle hjem var spanden til fisk lige så tom, som da han kom, men han havde fået en stor oplevelse med i rygsækken.

Mens han sad i sin jolle, så han nemlig tre rådyr forcere de godt 400 meter vand, der er over Oddesund fra syd til nord.

- Først troede jeg, at det var fugle. Skarver eller sådan noget. Så tog jeg kikkerten frem, og så kunne jeg se gevir på de skarver der. Så blev jeg hurtigt klar over, at det var rådyr, fortæller Preben Andersen.

Struerboen hev linen på fiskestangen ind og satte langsomt efter rådyrene for at få hele oplevelsen med.

- Jeg holdt afstand, for jeg ville ikke skræmme dem. Men jeg var lidt nervøs for, om de kunne klare det. Så jeg fulgte efter, indtil de kom ind på land.

- Naturen overrasker jo nogle gange med at være så naturlig, som den jo kan være. Det var en oplevelse, jeg aldrig vil glemme, fortæller han.

0:33
Se Preben Andersens optagelser fra Oddesund i videoen herover.

Græsset er grønnere på den anden side

Til daglig er Preben Andersen skipper hos Esvagt i Esbjerg - et firma, der ligger standby på havet for olieplatforme og havvindmøller. 

Gennem arbejdet har struerboen oplevet lidt af hvert, men aldrig noget, der kan måle sig med oplevelsen på Oddesund.

-  Jeg har set hvaler og alverdens ting på vandet, men ikke noget lignende det her. Jeg har hørt om, at rådyr lavede de numre med at svømme, men jeg havde aldrig troet, jeg skulle opleve det selv. 

- Det var fedt. Jeg var helt høj over det flere dage efter, for det var så stor en overraskelse.

Oplevelsen fylder stadig her næsten en uge efter, og Preben Andersens tanker har kredset om, hvorfor rådyrene mon havde behov for at krydse Oddesund.

- Jagtsæsonen er jo næsten lige gået ind, så det kunne være, de var på en lille flugt. Så tænkte de måske, at græsset var grønnere på den anden side, så lad os gå derover, siger struerboen.

Hvis du fanger noget med kameraet, du mener, vi skal se, så send det gerne ind til os her.