Post Danmark Rundt får start i Struer

Den 25. udgave af Post Danmark Rundt bliver skudt i gang på Tegltorvet i Struer. (Foto: Google Maps)

Ruten for første etape af Post Danmark Rundt er i dag blevet offentliggjort, og det står klart, at det til sommer bliver Struer, der får æren af at skyde det prestigefulde løb i gang.

Første etape bliver 180 km lang og slutter i nabokommunen, Holstebro. Inden da går turen gennem Lemvig, før den langs vestkysten snor sig mod Ringkøbing, inden cykelrytterne igen drejer nord på.

Netop fordi ruten byder på 55 kilometers kørsel langs Vesterhavet, vil rytterne blive udsat for både solid sidevind og kupperet teræn, hvilket kan få stor indflydelse på etapens udfald.

I Holstebro slutter første etape med tre omgang på en teknisk udfordrende runstrækning, der er 4,8 km lang. Og alt i alt byder turen på lidt af det hele, vurderer løbsdirektør for Post Danmark Rundt, Jesper Worre.

- Hvis det stormer, som det af og til gør på disse kanter, bliver det vildt hele vejen til Søndervig. Retur nordpå til Hostebro kan vinden igen få stor indflydelse. Rundstrækning er teknisk, men også god for sprinterne. Det store spørgsmål er hvor mange, der kommer med hjem til Holstebro, siger han i en pressemeddelelse.

Post Danmark Rundt, der i 2015 altså køres for 25. gang, løber af stablen den 5. til 8. august. De resterende tre etaper bliver først præsenteret på et pressemøde i starten af marts.

Se den præcise rute på billedet foroven.