Politiet ransagede nyt Satudarah-klubhus: Spiritus, stoffer og tyvekoster beslaglagt

Politiet havde en mildest talt succesfuld ransagning af et rockerklubhus i Struer, hvor de fandt klokkeklare beviser på driften af en smugkro - og mere til.

Det er i denne bygning på Søndergade 13 i Struer, at Satudarah har indlogeret sig.
Det er i denne bygning på Søndergade 13 i Struer, at Satudarah har indlogeret sig.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

I den centrale del af Struer er der flyttet nye beboere til. Men den store indflytterfest fredag aften udeblev.

De nye beboere er medlemmer af rockerklubben Satudarah, og de har etableret et klubhus midt i byen. Midt- og Vestjyllands Politi har haft en mistanke om, at der blev drevet smugkro i klubhuset, og derfor ransagede politiet stedet i samarbejde med beredskabsstyrelsen fredag aften.

- Vi fandt forskellige ting, der indikerede, at der blev drevet smugkro, og de ting har vi så beslaglagt. Det gælder alt lige fra glas, service, barstole, tomme og fulde flasker, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Olesen.

At drive smugkro vil sige, at man driver et værtshus uden en alkoholbevilling fra politiet og kommunen. Det skal man have, og det har man altså ikke haft i Satudarah-klubhuset.

Hvad er Satudarah?

Udover konkrete beviser på driften af en smugkro, fandt politiet også andre ting, der havde deres interesse under ransagningen, der fandt sted mellem 20.00 og 23.00 fredag aften. Politiet fandt blandt andet tyvekoster fra nogle indbrud.

- Der var også to, der havde narko på sig, og et par stykker, som havde doping på sig. Der var også en bil med en masse værktøj, og det viste sig at være tyvekoster fra forskellige værksteder i Holstebro, siger Anders Olesen.

Vedkommende der har stået for driften af smugkroen kommer til at få en bøde i løbet af den kommende tid, oplyser vagtchefen.

- Vi ønsker ikke, at de skal være her

For at ransage en bolig eller andre lokaler skal man have en dommerkendelse. Sådan en skaffede Midt- og Vestjyllands politi med en begrundet mistanke.

- Vi ved, at det er Satudarah-medlemmer, der bor der. Vi har set dem i bybilledet, og det er derfor, at stedet har haft vores interesse. Vi har gennem længere tid haft tilsyn med stedet deroppe, og det er den i forbindelse, at vi har haft mistanke om smugkro, fortæller Anders Olesen.

Det er her på Søndergade 13 i det gamle FA Bar, at det nye Satudarah-klubhus ligger.

Adskillige borgere i byen og kommunalpolitikere har udtrykt et stort ønske om, at Satudarah, der kalder sig selv en multikulturel motorcykelklub, ikke slår sig ned i byen.

Det er en opfattelse, som Midt- og Vestjyllands Politi deler.

- Vi ønsker ikke, at de skal være her og i lokalområdet. Vi ønsker ikke, at folk skal være utrygge, når der ligger sådan et sted, og derfor har vi stor bevågenhed deroppe, afslutter vagtchefen.