Peder har været medlem af Venstre i 80 år: Blev hyldet med hilsen fra Jakob Ellemann-Jensen

Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg er nogle af de store profiler, der siden sidste valg har forladt Venstre. Men loyalitet er ikke et dødt begreb blandt partiets følgere.

Peder Daasbjerg er 95 år gammel, og de seneste 80 år har han været medlem af Venstre. Og det blev mandag markeret med blomster, en personlig hilsen fra partiformand Jakob Ellemann-Jensen og en ny status som æresmedlem.

- Det giver mig meget glæde, det kan jeg godt sige dig, siger Peder Daasbjerg til TV MIDTVEST.

Han meldte sig ind i 1941, fordi han skulle til bal hos Venstre i Holstebro, og så har han været der siden.

Og trofasthed i den kaliber bliver bemærket.

- Du har været med længere end mig og nogen andre af os, der sidder med ved bordet lige nu. Du har været med længere end min far, ja langt længere end min farfar. Og derfor virker dit jubilæum også som en påmindelse om, at politik ikke kun er at arbejde for nuet. Politik er at gøre fremtiden så god som mulig. Vi kan risikere selv at komme til at leve i den, siger Jakob Ellemann-Jensen (V) i den videohilsen, Peder Daasbjerg i dag modtog.

Ordene gjorde i den grad indtryk på det loyale medlem, der blev rørt til tårer under videohilsenen.

quoteJeg tror, der er nogle dyder, man måske godt kunne længes lidt efter, der handler om loyalitet.

Jakob Ellemann-Jensen

Pr. 31 december 2019 havde Venstre nemlig over 31.000 medlemmer, og derfor er det noget specielt, at formanden sender en så personlig hilsen til et enkelt.

- Det er jeg stolt over. Meget stolt over. Det kan jeg godt love jer. Og jeg skal nok blive ved Venstre, så længe jeg er her, siger den 95-årige venstremand.

Og de ord hører man ikke hver dag.

Der er sket meget, siden Peder Daasbjerg meldte sig ind i Venstre. Det er noget af det, partiformanden nævner i hilsenen.
Der er sket meget, siden Peder Daasbjerg meldte sig ind i Venstre. Det er noget af det, partiformanden nævner i hilsenen.

Trofasthed er ikke en selvfølge i politik, og partihopperi er ikke ligefrem et fremmedord, og det er en skam, hvis man spørger Venstres formand.

- Jeg tror, der er nogle dyder, man måske godt kunne længes lidt efter, der handler om loyalitet, der handler om, at det ikke er medvind hele vejen. At det også en gang imellem er hårdt, siger Jakob Ellemann-Jensen (V).

Kigger man på Venstres meningsmålinger, er medvind da heller ikke det ord, der falder en først ind.

Men det betyder intet for Peder Daasbjerg – han er og bliver venstremand.

- Hvis jeg må sige min mening, så går det skidt, men jeg håber, at vi kommer igen. Der er så mange, der træder på Ellemann. Og der skal de bare lade være, siger Peder Daasbjerg.

Venstre har eksisteret i 151 år. De 80 af dem med Peder Daasbjerg som medlem.