Pas på i varmen: - Ukrudtsbrænder formentlig skyld i villabrand

En familie tilkaldte hjælp, da der gik ild i deres hus i Struer mandag. Årsagen var formentlig en ukrudtsbrænder.

Mandag over middag blev brandvæsnet kaldt til en villa på Ølbyvej i Struer. Et af husets værelser stod i flammer.

quoteDa vi kommer, kan vi se, at der er blevet lavet noget afbrænding med sådan en ukrudtsbrænder.

Henrik Jensen, indsatsleder, Nordvestjyllands Brandvæsen

- Da vi kommer frem, kan vi se, at der er brand i et rum herinde, og der kommer røg ud fra nogle udluftninger der er til krybekælderen. Derfor indsætter vi straks det første hold røgdykkerhold til at slukke branden, og så satte vi et andet røgdykkerhold ned gennem krybekælderen, for at sikre at branden ikke breder sig under gulvet, siger indsatsleder Henrik Jensen fra Nordvestjyllands Brandvæsen i Struer.

Politiet undersøger lige nu, hvad årsagen til branden er. Men alt tyder på, at en ukrudtsbrænder stod bag.

- Da vi kommer, kunne vi se, at der er blevet lavet noget afbrænding med sådan en ukrudtsbrænder, også umiddelbart op ad huset, så det kunne være en mulig årsag, siger Henrik Jensen.

Branden er under kontrol, og ingen personer kom noget til.

Politi: Pas på med ild i naturen

Påsken har været rekordtør. Og sol og sommer-agtige tilstande får hurtigt danskerne til at pakke grillen ud, ordne have eller lave bål. Men man skal passe meget på, advarer politiet. Alene lørdag var der fire naturbrande i Midt- og Vestjyllands politikreds. Og det har fået politiet til at opfordre folk til at være ekstra opmærksom på brandsikkerheden. 

- Vi ved bare, at ukrudtsbrændere og engangsgrille er nogle af de store syndere i forhold til naturbrande. Derfor vil vi gerne opfordre folk til at tænke sig lidt om, fortæller Ole Vanghøj, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

FEM GODE RÅD, NÅR DU BRUGER ILD I NATUREN:


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.