OPDATERET: Struer-borgmester fik ulovlige honorarer

Struers borgmester Mads Jakobsen (V) modtog i sidste valgperiode udbetalinger, som i flere tilfælde var i strid med loven.

Mads Jakobsen modtog minimum en kvart million kroner i erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for deltagelse i en række møder og arrangementer som for eksempel afskedsreceptioner og fødselsdage, skriver metroxpress.

Heraf er minimum 14.640 kroner udbetalt uden berettigelse, viser en gennemgang af Mads Jakobsens indleverede timesedler, som metroxpress er i besiddelse af.    

- Reglerne handler primært om, at man skal kompenseres for at deltage i byråds- og udvalgsmøder - ikke for at gå til receptioner og fødselsdage. Den slags kan kun kompenseres, hvis det på forhånd er vedtaget af byrådet, siger ekspert i kommunal forvaltning Sten Bønsing fra Aalborg Universitet til metroxpress.

Involverer tidligere borgmesterMen byrådet i Struer har ikke været involveret i Mads Jakobsens udbetalinger, der blot blev godkendt af daværende borgmester, Niels Viggo Lynghøj (S). Han siger, at han ikke 'har haft grundlag for at betvivle, om udbetalingerne var korrekte', men at praksis burde laves om.

Har fulgt regelsæt

Bormester Mads Jakobsen mener dog, at han har fulgt det regelsæt, han har fået oplyst af forvaltningen.

- Jeg havde også et møde med kommunaldirektøren, hvor jeg fik at vide, at jeg fulgte reglerne, som jeg skulle. Borgmesteren har også godtkendt mine timesedler. Jeg har holdt mig inden for skiven, siger Mads Jakobsen til TV MIDTVEST.