Nybygget cykelsti ødelægger bilerne: Beboerne kan ikke parkere i deres indkørsler

Beboerne på Søndergade i Struer er tossede på kommunen, fordi en ny cykelsti på vejen har skabt store niveauforskelle mellem fortov og indkørsler.

Efter en omlægning af Søndergade i Struer er der blevet store niveauforskelle mellem fortov og indkørsler til private huse – nogle steder op til 30 centimeter. Niveauforskellene er så store, at flere biler har fået ødelagt deres undervogn, da bunden skraber mod jorden.

Se og hør her, hvordan det lyder, når Lars Jensen forsøger at køre sin bil ind i sin indkørsel.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

- Kommunen har ødelagt mine muligheder for at køre ind med min bil. Nu har jeg boet her i 25 år, og det har fungeret i 25 år, og så ødelægger de det i løbet af 14 dage, fortæller Lars Jensen, der er en af beboerne på Søndergade.

Frisørens kunder kan ikke parkere

Kommunen har etableret en ny cykelsti på Søndergade og har derfor været nødt til at hæve fortovet af hensyn til vandafledningen. Men også gadens frisør oplever problemer med omlægningen.

- Vi har jo oplevet, at folk, der kommer her, ikke kan køre herind og er nødt til at finde en alternativ parkeringsplads, fordi de skraber bunden af bilerne, siger Ulla Pedersen, der er indehaver af Elite Salonen.

Kommunen bør betale

Niveauforskellen ind til Lars Jensens indkørsel er på 21,5 centimeter. Han mener, at kommunen skal betale for at få hans indkørsel hævet.

- Det er jo dem, der laver noget, og så burde de også etablere det igen, så det bliver brugbart, mener Lars Jensen.

Sådan ser det ud, når Lars Jensen forsøger at køre ind i sin indkørsel.
Sådan ser det ud, når Lars Jensen forsøger at køre ind i sin indkørsel.
Foto: Lars Jensen

Men hos Struer Kommune afviser de at betale.

- Hvis vi først åbner op for, at kommunen skal gå ind på privat ejendom og begynde at regulere den slags, så betyder det altså, at vi hver eneste gang, vi skal etablere et nyt fortov, så er det på kommunens regning, og det er en noget dyr vej at gå, siger Marianne Bredal, der er formand for Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget for Venstre i Struer Kommune.

Niveauforsekllen på fortov og Lars Jensens indkørsel er på 21,5 centimeter.
Niveauforsekllen på fortov og Lars Jensens indkørsel er på 21,5 centimeter.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Hun fortæller, at det er meget normalt, at når man etablerer et nyt fortov, så er der en hævning af kantstenen med 10 centimeter.

Flere af husejerne på Søndergade har selv betalt for at fået hævet deres indkørsel, men det nægter Lars Jensen. I stedet parkerer han nu sin bil på en sidegade i nærheden.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Trafik.