Nedrivning under tidspres

Flere kommuner risikerer, at de ikke kan nå at bruge statens tilskud til at jævne skrothuse med jorden.

Der er for alvor ved at komme gang i nedrivningen af de tomme og faldefærdige huse, der plager mange midt- og vestjyske landsbyer. Men arbejdet risikerer snart at gå i stå.

Kommunerne er nemlig kommet under tidspres. For at få penge fra statens nedrivningspulje skal kommunerne have opkøbt husene eller lavet aftaler med ejerne inden årets udgang. Og det er en vanskelig opgave. Mange af skrothusene er nemlig belånt til op over skorstenen med pantebreve - og de små kreditorer har ikke uden videre tænkt sig at sælge.

Skive når det ikke

Formanden for Skive Kommunes tekniske udvalg, Anders Bøge (SF), siger, at kommunen ikke kan nå at bruge de syv millioner kroner, som staten har bevilget, inden nytår. Skive har indtil videre revet et hus ned, men hvis kommunen skal bruge alle syv millioner, skal omkring 65 huse jævnes med jorden.

Anders Bøge opfordrer derfor politikerne på Christiansborg til at forlænge fristen, så flere skrothuse kan jævnes med jorden.

I alt otte midt- og vestjyske kommuner har fået tilskud fra statens nedrivningspulje - for eksempel begyndte Struer Kommune tirsdag at jævne et hus i Uglev på Thyholm med jorden.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.