Morten Andersen kom ikke i Hall of Fame

Morten Andersen er sorteret fra og får ikke en plads i amerikansk fodbolds prestigefulde Hall of Fame i år.

Det bliver heller ikke i år, at danske Morten Andersen bliver indlemmet i amerikansk fodbolds prestigefulde Hall of Fame, selv om han var blandt finalisterne i kapløbet. Det står klart, efter at NHL har offentliggjort de otte personer, der får plads i det fine selskab.

På NHL's hjemmeside fremgår det, at den danske stjerne er blevet sorteret fra til fordel for otte andre af sportsgrenens absolut største navne. Det drejer sig om quarterbacken Brett Fevre samt spillerne Kevin Greene, Marvin Harrison, Orlando Pace, Ken Stabler og Dick Stanfel.

Yderligere har Edward DeBartolo Jr., der ejede San Francisco 49'ers fra 1977 til 2000, samt træneren Tony Dungy fået æren af at blive en del af Hall of Fame i år.

Den nu pensionerede danske spiller, som er født og opvokset i Struer, var ellers fortsat at finde på listen, da den blev afkortet til 15 navne. Struerboen har rekorden for flest scorede point i den amerikanske NFL-liga. 
Så sent som i december blev den danske stjerne hyldet af mere end 73.000 tilskuere på sin gamle hjemmebane i New Orleans, da han fik plads i NFL-klubben New Orleans Saints' "Ring of Honor".

Morten Andersen er den mest succesfulde kicker i klubbens historie. Fra 1982 til 1994 var han holdets mest scorende spiller i 12 sæsoner. Andersen er tilmed både den spiller med flest kampe og flest point for Saints. Han stoppede karrieren i 2007 i en alder af 47 år. Den garvede kicker er noteret for 2544 point i 382 optrædener.

Hall of Fames kandidatliste omfattede i første omgang af 108 nominerede. Den er blevet skåret til flere gange i løbet af sæsonen.

Dagen før den traditionsrige finale Superbowl mødes Hall of Fame-komitéen for at afgøre, hvem der skal have plads i det fine selskab i år.   

Superbowl spilles søndag i Santa Clara, Californien.

   

/ritzau/


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.