Moms-snyd for 20 millioner

Skat melder sag om omfattende svindel til politiet

En 44-årig mand fra Midtjylland risikerer en ubetinget fængselsstraf og en stor millionbøde, efter at Skat har meldt ham til politiet for omfattende moms-svindel.

Ifølge Skat har den 44-årige snydt staten for 20 millioner kroner i manglende moms-indbetalinger. Sagen begyndte for et år siden, da politi og skattefolk fra Struer ransagede hans bopæl.

Svindlen skulle være foregået i forbindelse med import af raps fra Tyskland. Rapsen blev solgt videre til et dansk foderstofselskab, men de penge, der burde være gået til Skat, blev i stedet brugt i moderens anpartsselskab til en omfattende bygningsrenovering.

Den 44-årige var registreret som udvandret til Polen, men har reelt opholdt sig i Danmark. Skat har derfor beslaglagt hans tysk indregistrede bil for at sikre sig sikkerhed for den manglende registreringsafgift.

Afdelingsleder Lars Holte Larsen fra Skat oplyser, at sagen ikke stopper ved den 44-årige. Skat vil også sende en moms-regning til flere lokale virksomheder, som har handlet med den 44-årige.

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.