Modedesigneren fra Struer om udgangsforbud i Paris: - Jeg kommer til at tabe på det her

Modedesigner Jørgen Simonsen bor og arbejder i Paris. En by, der nu skal være lukket ned i yderligere fire uger.

Modebranchen er lige nu hårdt ramt af Coronakrisen. Sådan lyder det fra modedesigneren fra Struer, Jørgen Simonsen, der siden han var 18 år gammel har levet og boet i Frankrigs hovedstad, Paris. Et land og en by, der er særdeles hårdt ramt af Coronapandemien. I mere end fire uger har landet derfor været lukket helt ned og landets borgere været ramt af udgangsforbud.

quoteJeg er blevet sat ufrivilligt på pause, men selvom jeg ikke som sådan har mistet kunder, så er alt jo lukket fuldstændigt ned, og jeg kan måske indhente lidt sidenhen, men kommer også til at tabe på det her

Jørgen Simonsen

- Det er ingen fest. Jeg er blevet sat ufrivilligt på pause, men selvom jeg ikke som sådan har mistet kunder, så er alt jo lukket fuldstændigt ned, og jeg kan måske indhente lidt sidenhen, men kommer også til at tabe på det her, fortæller Jørgen Simonsen fra sin lejlighed i Paris.

I fire uger har Jørgen Simonsen opholdt sig i sit hjem i Paris. Og nu kan han og alle andre se frem til yderligere fire uger hjemme. Det varslede Frankrigs præsident Emanuel Marcron, da han mandag aften forlængede franskmændenes udgangsforbud frem til den 11. maj.

quoteVi havde da håbet på, at der ville komme en lempelse af de her meget krakile tiltag, der er i Frankrig og især i Paris. Det er voldsomt svært at opretholde en arbejdsmæssig dagligdag

Jørgen Simonsen

- Vi havde da håbet på, at der ville komme en lempelse af de her meget krakile tiltag, der er i Frankrig og især i Paris. Det er voldsomt svært at opretholde en arbejdsmæssig dagligdag, men så kan jeg få læst en masse bøger og se en masse film, selvom jeg godt nok savner biografen voldsomt meget, lyder det blandt andet fra Jørgen Simonsen.

Risikerer bøde ved udgang

Èn time om dagen må Jørgen Simonsen bevæge sig udenfor sin dør. Men ikke længere end 2000 meter fra sin bopæl og hele tiden underlagt strenge restriktioner fra myndighederne.

Jørgen Simonsens haute couture-kollektion lokkede masser af gæster til Gimsinghoved.

- Bliver du standset af politiet eller militæret, og mener de ikke, det var nødvendigt, at du er gået ud, så koster det en bøde på mindst 135 Euro. Men det er jo for at inddæmme smitten, for Paris er en meget, meget stor by, og hvis vi alle bare gjorde, som vi havde lyst til, så ville vi jo bare ende med at skulle være inde i mange måneder endnu, slutter han.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.