Minister giver opsang til Struer Kommune

I Struer Kommune går det så dårligt med at vende udviklingen for ledige, der bliver ramt af 225 timers reglen, at beskæftigelsesminister Troels Lunds Poulsen (V) nu kommenterer på det.

Struer Kommune er ikke lykkedes med at vende udviklingen for et stigende antal af ledige, der bliver ramt af den nye 225 timers regel. Faktisk går det så dårligt, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) nu direkte kommer med råd til den vestjyske Venstre-kommune.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

- Struer Kommune skal sørge for i højere grad at gøre opmærksom på de job-åbninger, der viser sig, siger Troels Lund Poulsen i et interview med Dagbladet.

Fra den 1. marts er 159 borgere i kommunen ramt af 225 timers reglen, hvor ledige bliver skåret i sociale ydelser. Og antallet fortsætter kun med at stige hver eneste måned, selvom arbejdsmarkedsafdelingen har et mål om det modsatte.

Mere samarbejde med lokale virksomheder

Beskæftigelsesministeren har selv et bud på, hvordan kommunen kan vende den negative spiral. Det skal ske ved at få flere samarbejdspartnere i det lokale erhvervsliv, der er villige til at gøre den nødvendige indsats.

- Jeg vil anbefale Struer Kommune at gå i gang med at arbejde med de lokale virksomheder og i fællesskab forsøge at hjælpe de mennesker, som er klar til at tage et job, siger Troels Lund Poulsen til Dagbladet.

Venstre-borgmesteren i Struer Kommune, Mads Jakobsen, mener dog ikke, at kommunen ikke gør nok for at få de ledige i arbejde.

- Jeg har tillid til, at Jobcenteret bruger de værktøjer, de har til rådighed, for at hjælpe de ramte borgere på en måde, der gavner både borgere og virksomheder, siger Mads Jakobsen ifølge i en pressemeddelelse.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.