Mere V-ballade om Danielsen støtte

Der er mere ballade i V-baglandet i Holstebro over tidligere borgmester Arne Lægaards udmelding om ikke at støtte op sin egen kreds' kandidat.

Diskussionen fortsætter internt i Venstre i Holstebro.

Venstres tidligere formand i Holstebro kalder tidligere Holstebro-borgmester illoyal, fordi han ikke støtter sin egen kreds' kandidat men i stedet støtter Thomas Danielsen, det skriver Dagbladet Holstebro.

- Jeg synes ikke bare, at det er lidt illoyalt. Jeg synes, at det er meget illoyalt, siger tidligere formand Bjarne Sørensen til Dagbladet. Han er bange for, at det kan blive svært at tiltrække nye kandidater i Holstebro i fremtiden, når de ikke kan regne med fuld opbakning fra baglandet.  

Taktisk Lægaard

Baggrunden for diskussionerne er, at den tidligere Holstebro-borgmester Arne Lægaard offentligt har meldt ud, at han ikke støtter sin egen kreds' kandidat Marianne Bredahl men i stedet Thomas Danielsen, der er opstillet i Struer-Lemvig kredsen. venstre står til at gå fra 6 til 4 mandater i Vestjylland, og Arne Lægaards tilkendegivelse skal ses som en taktisk udmelding.

Formanden for Venstre i Idom-Råsted er heller ikke tilfreds med Lægaards udmelding.

- Vi synes Arne Lægaards udmelding er udtryk for manglende respekt for medlemsdemokratiet - det medlemsdemokrati, som i sin tid gjorde ham selv til borgmester. Marianne Bredal er blevet opstillet af Holstebro Kredsen med et løfte om opbakning. Vi synes, det er uværdigt og uordentligt at løbe fra det løfte så kort før valget. Arne Lægaard har selv været offer for løftebrud, men han optræder nu selv som løftebryder. Hvem han vil give sin stemme, er naturligvis hans egen sag, men som forhenværende borgmester har han en særlig forpligtigelse til at være loyal over for den organisation, som han er et produkt af, skriver formand Svend Erik Ramsgaard til Dagbladet Holstebro.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Politik.