Martin Merrild testet positiv: Hans 13.000 mink må formentlig lade livet
Martin Merrild, der er formand for Landbrug & Fødevarer, er testet positiv for covid-19. Samtidig er der også fundet smittede dyr på hans minkfarm.
Formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, er blevet testet positiv for coronavirus. Det skriver Finans.dk søndag aften.
Men det er ikke kun formanden selv, der er smittet. Da han i fredags fik at vide, at han selv var testet positiv, kom det også frem, at der var fundet coronavirus i en af de mink, som han havde sendt til kontrol. Martin Merrild driver en minkfarm med 13.000 dyr, som nu skal undersøges nærmere, inden de formentlig skal aflives.
Myndighederne har dog ikke været forbi den afgående formands farm ved Hjerm endnu for at foretage ekstra blodprøver af minkene.
- Jeg er sådan set ikke i tvivl om, at dyrene er smittede, for vi kan se, at de er syge. Jeg er forundret over, at myndighederne ikke allerede har været herude, men man arbejder tilsyneladende ikke i weekenden, selvom situationen for erhvervet er ekstremt alvorlig, siger Martin Merrild til Finans.dk.
Formanden for Landbrug & Fødevarer har ikke haft symptomer på smitte.
Stærk kritik af myndighederne
Martin Merrild har kunnet holde smitten væk fra sin farm i en god rum tid, men nu kom epidemien også til farmen ved Hjerm. Og formanden er langt fra imponeret over regeringens håndtering af coronaudbrud på minkfarmene.
Danmark er verdens største producent af minkskind, og med de mange aflivninger af mink mener Martin Merrild, at myndighederne undergraver den danske minkbranche.
- I mine mange år i erhvervets tjeneste har jeg aldrig oplevet noget så vanvittigt. Regeringen handler fuldstændig hovedløst og er totalt argumentresistent. Man hævder, at man gerne vil bevare pelsindustrien i Danmark, men samtidig fortsætter man bevidstløst med en nedslagningsstrategi, som er ved at skubbe hele erhvervet ud over afgrunden, fortæller Martin Merrild til Finans.dk.
Fødevarestyrelsen oplyser søndag, at der fundet coronasmittede mink på 191 farme i Danmark, mens 209 farme ligger indenfor en radius af 7,8 kilometer af en smittet farm. Det betyder, at 400 farme, svarende til en tredjedel af alle Danmarks farme, har aflivet eller skal aflive alle deres dyr.