Mark er nedbrudt af plageånd til nabo - nu flytter han

Flere beboere har klaget over en 38-årig lejer i Struer, der satte ild til sin lejlighed i weekenden.

En 38-årig mand satte i weekenden ild til sin lejlighed i Struer.

Det blev dråben, der fik bægeret til at flyde over, for naboen Mark Skydsgaard. I dag flyttede han ud i frygt for den 38-årige.

- Jeg har jo råbt vagt i gevær så mange gange, fortæller 27-årige Mark Skydsgaard, der mener, at kommunen burde have grebet ind noget før.

Mark Skydsgaard har købt peberspray og boldtræ, efter at den 38-årige mand flyttede ind i opgangen.
Mark Skydsgaard har købt peberspray og boldtræ, efter at den 38-årige mand flyttede ind i opgangen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Utryg i eget hjem

Mark Skydsgaard har boet i lejligheden i et år, men efter flere måneder med trusler og voldsom larm fra den 38-årige nabo flytter Mark Skydsgaard nu ud.

- Da han flyttede ind, går der få dage inden første patrulje er ude og anholde ham, og han går fuldstændig amok, fortæller han.

Derefter køber Mark Skydsgaard to peberspray for at sikre sig mod naboen.

- Ved min indgangsdør har jeg været nødt til at sikre mig med et boldtræ, hvis han forsøger at komme ind, for han har prøvet at trænge igennem min dør flere gange, fortæller han.

Ifølge Mark Skydsgaards mor har hun og sønnen adskillige gange advaret kommunen om naboen. De skulle også have talt med både en sagsbehandler og et byrådsmedlem om problemerne.

- Struer Kommune skulle have lyttet til os og taget os alvorligt, de gange vi har henvendt os. Men det har de ikke gjort, siger Hanne Skydsgaard.

Efter larm og trusler flytter ung mand. Hans mor kritiserer nu Struer Kommune i sagen om en påsat brand i weekenden. Hun har flere gange advaret kommunen om voldsom beboer.

Boligforening vidste ikke, hvem der flyttede ind

Hanne Skydsgaard er oprørt over, at det er kommet så vidt. Hun angriber kommunen for at overlade personer med voldsomme tilpasningsproblemer til et boligselskab frem for at sætte ind med hjælp til uromageren.

Og boligselskabet vidste ikke, at den 38-årige mand var lidt af en uromager.

- Det ville dog være vidunderligt for os, hvis vi havde fået at vide fra starten, hvad det er, vi er oppe imod. Så kunne vi have taget nogle forholdsregler, siger forretningsfører Jens Østergaard fra Struer Boligforening.

Mark Skydsgaard og hans mor er ikke i tvivl om, hvad de er oppe imod.

- Vi har ikke sovet ret meget, for vi vidste aldrig, hvad der kunne ske. Mark har ringet til mig mange gange om natten og været rædselsslagen, fortæller Hanne Skydsgaard.

Boligforeningen er enig i, at det har været en dårlig sag.

- Der er kun tabere i den her situation. De andre lejere er tabere. Boligselskabet lider et tab, siger Jens Østergaard.

TV MIDTVEST har i dag forsøgt at få en kommentar fra Struer Kommunes borgmester, formand for socialudvalget og chefen for handicap, social og psykiatri, men ingen af dem er vendt tilbage.

Sidst på eftermiddagen fortalte kommunens pressekonsulent TV MIDTVEST, at kommunen lige nu overvejer, hvad de vil sige om sagen.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.