Mantoni om stop i B&O: Der er ikke tale om en fyring

Tue Mantoni har selv valgt at trække sig tilbage som topchef i Bang & Olufsen, siger han.

Det er ikke fordi, at Tue Mantoni har fået stukket en fyreseddel i hånden, at han per 1. juli fratræder posten som topchef i Bang & Olufsen.

 

Han har selv valgt at trække sig tilbage fra posten, siger han i forlængelse af tirsdagens fondsbørsmeddelelse om det forestående direktørskifte i Struer-virksomheden.

- Der er ikke tale om en fyring. Jeg synes, man skal læse det, der står sort på hvidt i fondsbørsmeddelelsen. Og det er, at jeg for et stykke tid siden tog fat i selskabets bestyrelsesformand og sagde, at jeg gerne ville noget andet i fremtiden.

- Hvis man skal kalde det noget, skal man kalde det en opsigelse, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

 

Ifølge Tue Mantoni er der heller ingen sammenhæng mellem, at Bang & Olufsen for nylig lukkede dialogen om et købstilbud med kinesiske Sparkle Roll Group.

- Jeg tror, det er vigtigt at sige, at de to ting (fratrædelsen og det potentielle opkøb, red.) ikke har noget med hinanden at gøre, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

 

Tidligere i april oplyste B&O, at det var slut med en potentiel købsdialog med Sparkle Roll Group.

- Det, som vi også skriver sort på hvidt i vores fondsbørsmeddelelse, er, at jeg tog initiativ til den her dialog (om fratrædelsen, red.) for et længere stykke tid siden.

- Det vil sige, at det er noget, som pågik, og som vi diskuterede, før den her Sparkle Roll-diskussion kom frem. Derfor har de to ting ikke noget med hinanden at gøre, siger han.

 

Ifølge fondsbørsmeddelelsen vil Tue Mantoni ikke fortsætte livet som topchef lige med det samme.

- Mine fremtidsplaner omfatter et stort ønske om øget fleksibilitet, som vil give mig mulighed for at vie mere tid til en række spændende opstartsprojekter samt en håndfuld bestyrelseserhverv i Danmark og i udlandet, lyder det.

 

Tue Mantoni har siddet som topchef hos B&O siden i marts 2011. Han træder tilbage, når Henrik Clausen tager over 1. juli og vil stå til rådighed i en overgangsperiode.

 

Henrik Clausen kommer fra Telenor-koncernen.

 

/ritzau/


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.