Mantoni om salg: Det er følsomt

Spørgsmålet om et muligt salg af hi-fi-producenten er "følsomt", siger administrerende direktør Tue Mantoni.

Bang & Olufsen valgte torsdag at udsende sit regnskab for første halvdel af regnskabsåret 2015/16. Det var ellers først planlagt til at udkomme 13. januar.
    
De fremskyndede tal kommer en lille måned efter, at selskabet meddelte, at det "har modtaget visse indledende henvendelser vedrørende en potentiel offentliggøre af et købstilbud", som "muligvis" vil "føre til et købstilbud på hele eller dele af den udstedte aktiekapital".
    
Og de to forhold har en direkte sammenhæng, fortæller administrerende direktør Tue Mantoni til Ritzau.
    
- I lyset af den meddelelse, vi kom med 26. november, hvor vi sagde, at vi var i en proces, ville vi være sikre på, at vi kunne kommunikere til markedet så hurtigt som muligt og give alle den samme information om, hvordan den finansielle performance har været i andet kvartal, forklarer han.
    
Direktøren får dog hurtigt paraderne op, da talen falder på salgsprocessen.

Jeg vil helst ikke tale om den proces, jeg vil hellere tale om andet kvartal, siger han.    
 

Spørgsmål: Men betyder det her, at I forventer en afklaring på den her proces, inden i skal sende det næste regnskab ud?
    
- Jeg synes, du skal spørge mig om andet kvartal i stedet for at blive ved med at spørge mig om det der. Jeg har sagt, at jeg ikke ønsker at snakke om det, siger han og kalder emnet "følsomt".
    
Spørgsmål: Når du kigger på det her regnskab, ser du så en virksomhed, der har behov for at blive solgt?
    
- Det vil jeg helst ikke kommentere. Men jeg vil sige, at vi er en stærkere virksomhed i dag, end vi var for 12 måneder siden, siger direktøren med henvisning til salget af bilstereo-forretningen Automotive i slutningen af marts.
    
- Der fik vi 1,2 milliarder kroner up front og en licensaftale, som har skabt en balance, der er ganske robust. Vi har kunnet afbetale vores gæld, vi har penge på vores balance, og vi har en indtægtsstrøm fra licensaftalen, som giver en vis stabilitet, erklærer Tue Mantoni.
    
Bang & Olufsen havde i første halvdel af regnskabsåret et nettounderskud på 97 millioner kroner. Det er en forbedring fra den tilsvarende periode i det forudgående regnskabsår, hvor selskabet tabte 181 millioner kroner.
    
/ritzau/