Mantoni byder op til dans

Direktør Tue Mantoni åbner op for salg og nye partnerskaber, efter at Bang & Olufsen i dag præsenterede et underskud for første halvdel af regnskabsåret.

Bang & Olufsen præsenterede tirsdag et underskud for første halvår af regnskabsåret 2014/2015 på 224 millioner kroner før skat.

Det får administrerende direktør Tue Mantoni til at åbne op for nye partnerskaber rundt om i verden.

- Det kan være partnerskaber for dele af forretningen, måske endda partnerskaber inden for en produktionskategori, og det kan også være partnerskaber på et større niveau. Vi vil forfølge den mulighed, som vi mener, er bedst for B&O på lang sigt, siger Tue Mantoni.

De økonomiske udfordringer åbner også op for diskussionen om et evt. salg af virksomheden. Noget, der også bliver talt om blandt de 1200 ansatte i Struer.

- Frygten for at blive flyttet er jo selvfølgelig altid til stede, fordi man leder efter de bedste priser på vores produktion, men jeg tror, vi har flyttet det, der skal flyttes, siger den stedfortrædende fællestillidsmand Anette Sejbjerg.

Ifølge Tue Mantoni bliver ledelsen nødt til at tænke strategisk i forhold til virksomhedens udvikling. Derfor vil han heller ikke love, at alle ansatte i Struer kan beholde deres job på sigt.

- Vi er i en virksomhed som går gennem en masse ændringer, og når man så samtidig lægger en partnerskabsdiskussion ind over det, så skal man ikke komme med nogen løfter til den ene eller anden medarbejderstab i den ene eller anden del af verden, siger han.

Få flere reaktioner på Bang & Olufsens underskud i videoen efter aftenens udsendelse.

Både blandt de ansatte og hos en forhandler i Struer er der optimisme. Det kan blive godt, hvis der kommer ny ejer.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.