Mange unge uden job

Unge er lige nu hårdt ramt af ledighed. Siden starten på finanskrisen er ungdomsarbejdsløsheden tre-doblet.

I dag er 13 procent af alle unge under 30 år uden job. Det viser en ny undersøgelse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet for TV/MIDT-VEST og DR Midt & Vest. Ikke siden starten af 90'erne har så mange unge været uden job, som det er tilfældet lige nu.

Her i landsdelen har de unge lettest ved at få job i Ringkøbing-Skjern Kommune og i Ikast-Brande Kommune, mens det ser værst ud i Herning og Struer.

Struer Kommune har mistet rigtigt mange arbejdspladser siden krisens start og i dag er ungdomarbejdsløsheden i kommunen på hele 17,5 procent.

Ingen nem løsning

- Jeg synes da, det er forfærdeligt, at vi har 17% af vores unge mennesker, der går rundt uden at have et job. Og det skal de selv medvirke til at gøre noget ved, det skal samfundet også, det skal deres forældre også, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune og viceborgmester, Martin Merrild (V) og uddyber:

- Man er nødt til at forstå, at det her er et problem, som ikke bare lige løses af "nogen". Det er der mange, der skal hjælpe med, understreger han.

Ung uden jobSammen med DR P4 Midt & Vest sætter TV/MIDT-VEST

fokus på de unge uden job.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Samfund.