For mange smittede: Kommune aflyser alle arrangementer i efterårsferien

Struer Kommune aflyser alle kommunale aktiviteter som konsekvens af de mange smittetilfælde i kommunen. Samtidigt opfordrer Skive Kommune kultur- og foreningsområdet til at lukke ned.

Normalt plejer efterårsferien at være garant for gode oplevelser og fællesskaber. Men i Struer Kommune tager man nu konsekvensen af den høje smitte med coronavirus.

Derfor bliver alle kommunale aktiviteter og arrangementer aflyst i efterårsferien. Kommunen opfordrer også foreninger og andre til også at aflyse planlagte aktiviteter for at bremse smitten blandt befolkningen.

Det skriver Struer Kommune på sin hjemmeside.

Mandag klokken 14 havde kommunen landets højeste incidentstal. Her blev der registreret 276 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere de seneste syv dage. Det giver i alt 58 smittede den seneste uge.

Hermed topper Struer listen, som den kommune i hele landet med flest smittede.

Opdatering

  • Clock

    Skive Kommunes anbefalinger tilføjet

  • Clock

    Incidenstal opdateret

Opfordres til at minimere kontakt

Med de mange aflyste arrangementer på blandt andet byens bibliotek, Struer Energi Park og i Struer Svømmehal bliver efterårsferien ikke som planlagt for borgerne i byen. Det er dog stadig muligt at låne byer på biblioteket i Struer.

På grund af den stadig stigende smitte i byen, valgte man at lukke Thyholm Skole for en uge siden, da en lærer og to elever blev testet positiv. Her blev forældrene opfordret til, at deres børn minimerer social kontakt, fordi smitten lige nu primært spredes blandt den yngre del af befolkningen.

Nummer tre på Statens Serum Instituts liste over kommuner med flest smittede pr. 100.000 indbyggere ligger Skive. Her er incidentstallet den seneste uge på 151.   

Skive tager affære

I Skive Kommune har flere foreninger allerede lukket ned for aktiviteter for at bidrage til at nedbringe antallet af coronarelaterede smittetilfælde, og mandag opfordrer kommunen de resterende til at følge trop.

- Vi kan jo ikke som kommune gå ud og lukke foreninger og kulturinstitutioner. Men vi vil opfordre til, at aktørerne på området selv tager skridtet. Ikke mindst her i efterårsferien, hvor mange har fri og dermed mulighed for at samles andre steder, end der hvor de plejer at færdes, siger Kent Sørensen, der er kulturchef i Skive Kommune i en pressemeddelelse og understreger, at det især er de indendørs aktiviteter, opfordringen rettes mod.

I Struer er der registreret 253 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere de seneste syv dage.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sundhed.