Makrellen er tilbage i Limfjorden: - Fantastisk!

Det er ifølge lystfisker Kim Jessen noget usædvanligt, at han får makreller på krogen, når han fisker i Limfjorden.

Lystfisker Kim Jessen fra Struer har svært ved at få armene ned. Normalt hiver han sild og hornfisk i land fra Oddesundbroen, men nu er makrellen også begyndt at bide på stangen.

- Jeg har været her flere gange i løbet af ugen og har faktisk indtil i går, hvor vinden gik i vest, taget makrel hver gang, siger Kim Jessen.

quoteJeg synes, det er fantastisk. Jeg kan ikke sige andet.

Kim Jessen, lystfisker, Struer

Kim Jessen hørte i sidste uge rygter om, at to andre havde fanget makrel i fjorden, og derefter kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme ud med snøren.

- Jeg tror, jeg kastede to-tre gange, og så var der makrel.

Ifølge de ældste lystfiskere, som Kim Jessen har snakket med, er der ikke fanget makreller så dybt inde i fjorden de seneste 50 år.

Makreller er vindtrækkere

Kim Jessen har ikke selv et godt bud på, hvorfor makrellerne pludselig er tilbage i fjorden - men det har Jyllandsakvariets naturvejleder.

quoteMakreller er det, der hedder vindtrækkere. De trækker imod vinden.

Brian Kjølhede Jensen, naturvejleder, Jyllandsakvariet

- Makreller er det, der hedder vindtrækkere. De trækker imod vinden, og når vi har haft en længere periode med godt vejr, så kommer de ind, og samtidig er der så mange makreller, som der ikke har været før, og det gør også, at en del kommer til at trække ind i Limfjorden, siger Brian Kjølhede Jensen.

Kim Jessen lever delvist af at lave guidede fisketure. Han glæder sig over, at han nu kan tage kunderne med ud og fiske makrel.

- Jeg synes, det er fantastisk. Jeg kan ikke sige andet, siger Kim Jessen. 

Lystfiskere fanger almindeligvis makreller langs kysten fra havne og moler.