Madpakke eller kommunegryde

Skal børnene i vuggestuer og børnehaver spise hjemmelavet madpakke eller have en kommunal madordning. Forældre i landsdelen skal i de her dage bestemme sig.

I børnehaven Myretuen i Kjeldbjerg gjorde bestyrelsen for kort tid siden klar til at klæde forældrene på til den beslutning. På et møde her til aften skal forældrene informeres om madordningen, og smage på den mad, som børnene kan komme til at få. I Viborg er det nemlig sådan, at alle forældre får mulighed for at stemme, om de ønsker madordning.

Det er en ny lov, der betyder, at kommunerne fra næste år skal tilbyde børnene frokost i de institutioner, der ønsker det. Og flere steder i landsdelen har forældrene allerede taget stilling - med vidt forskelligt resultat:

Overblik

I Lemvig har alle institutioner sagt JA til madordningen, som allerede er tyvstartet i år. Det er den også i Silkeborg kommune, hvor 45 ud af 55 institutioner vil fortsætte med maden.

I Thisted siger et lille flertal på 24 ud af 40 institutioner ja til at få maden ind.

Derimod vil kun 2 af de 25 børnehaver og vuggestuer i Skive kommune have kommunal mad. 

I Struer er det 4 ud af 12.

Mest til madpakker

Mest imod er Favrskov: Her vil kun én ud af 36 instituttioner have kommunal madordning. I resten af de midt og vestjyske kommuner har forældrene endnu ikke besluttet sig.

Reporter, Jan Ebbesen, var med til prøvesmagning i Myretuen i Kjeldbjerg. Se indslaget her: