Må undvære tog i en måned: Banedanmark opgraderer Struers "ældre dame"

I forbindelse med sporfornyelsen på Struer Station vil der være spærret for al togkørsel fra 8. juli.

Struer Station blev anlagt i 1865.
Struer Station blev anlagt i 1865.
Foto: Pressefoto

Nye spor, opgraderede sporskifter og et helt nyt spor-layout.

Det er nogle af de ting, som Banedanmark i den kommende tid vil arbejde med ved Struer Station, der står over for en større opgradering.

Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Ifølge hjemmesiden Danske Jernbaner blev stationen i Struer indviet i 1865, derfor mener Banedanmark også, at det er på rette tide, at den "ældre dame" bliver gjort mere tidssvarende. 

- Sporskifterne på stationen er slidte. Derfor har vi sat gang i et større sporfornyelsesprojekt, så vi kan få udskiftet de ældre sporskifter og derigennem forebygge fejl, der kan give forsinkede tog og uregelmæssigheder i togtrafikken, siger områdechef i Banedanmark, Lars Blædel Riemann, i pressemeddelelsen.

Fakta:

Arbejdet spærrer for alle tog

Banedanmark forventer blandt andet, at et nyt spor-layout vil øge komforten, sikre en mere stabil togdrift og flere tog til tiden for passagererne.

Men arbejdet er ikke helt omkostningsfrit. Når det går i gang 8. juli vil det spærre for al togkørsel fra på strækningerne Holstebro/Struer og Viborg/Struer.

Dermed er Struer i en måned helt uden tog, da togforbindelsen til Thy i forvejen er kappet midlertidigt på grund af et større sporarbejde ved Oddesundbroen.

I snit kører 80 tog hver dag i gennem stationen.

- Vi har forståelse for, at det kan være generende for pendlere og passagerer, men netop af hensyn til passagererne har vi valgt at slå flere fluer med et smæk og sætte gang i flere projekter på stationen og strækningerne på samme tid, så togtrafikken bliver påvirket kortest muligt, siger områdechef Lars Blædel Riemann.