Lydens By bringer sang og dans ud til borgerne

I maj og juni kan borgerne i Struer få sig en musikalsk oplevelse på corona-venlig afstand.

Festivaller og koncerter er lige nu bandlyst på grund af corona-virus.

Haze over Haarum og Alive Festival er blot nogle af de festivaller i det midt- og vestjyske, der er blevet udskudt til 2021.

I Struer har man nu valgt at bringe musik, dans og stemning hjem til borgerne.

- Kulturen har en særlig evne til at samle og styrke fællesskabet mellem mennesker. Det er derfor mit håb, at vi med dette nye initiativ kan bidrage med nye muligheder for fællesskab for os borgere her i Struer Kommune, fortæller Lars Møller Pedersen, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i en pressemeddelelse.

Googler man ’Lydens By’, er det Struer, der dukker op som det første. Kommunen, der blandt andet huser lydgiganten Bang og Olufsens, inviterer i maj og juni måned borgerne på blandt andet trommeshow, danseshow og opera.

Koncerter i vindueskarmen

De forskellige arrangementer og koncerter bliver afviklet på grønne områder og på pladser i og omkring byen.

Selvom borgerne skal nyde showet på afstand, er formålet at skabe en følelse af sammenhold. 

- Når vi mangler vores vante rammer for fællesskab omkring kultur, koncerter og bevægelse, så skal vi finde nye veje. Vi håber derfor, at så mange som muligt vil åbne både døre og vinduer, komme op ad stolene og lytte med, siger Lars Møller Pedersen.

Flere af Struers kor og ensembler har allerede givet koncerter til byens borgere - blandet andet har beboerne og plejepersonalet på alle kommunens ældrecentre fået sig en musikalsk oplevelse. Det sidste arrangement finder sted den 6. juni på Hvidbjerg stadion, hvor man kan opleve opera og danseworkshop på hjul.

Lørdag den 23. maj var der bas, balloner og pivedyr i Ådalen. 

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Kultur.