Lene og Bjarne vil vise, hvor maden kommer fra – åbnede deres landbrug for knap 1400

Søndag inviterede Lene og Bjarne Graversen folk til åbent landbrug.

Det var første gang, at parret holdt arrangementet.
Det var første gang, at parret holdt arrangementet.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Kalenderen siger tredje søndag i september, og det betyder, at der flere steder i landet er åbent landbrug.

Et af de steder, hvor arrangementet fandt sted, var på Lene og Bjarne Graversens gård ’Vandborg’ lidt uden for Linde mellem Struer og Holstebro.

Parret havde nemlig et særligt ønske om at gøre både børn, unge og voksne klogere på, hvor maden kommer fra.

- Jeg synes, det er vores pligt, som landmand, at vise den danske befolkning, hvad vi går rundt og laver hver dag. Det er en pligt at vise, hvor maden kommer fra, siger Lene Graversen og Bjarne Graversen tilføjer:

- Vi vil gerne vise det frem, fordi der bliver længere fra land til by, og det er derfor vigtigt at vise frem, hvad vi laver ude på landet, og hvor tingene kommer fra.

Og hele 1394 besøgende dukkede op og nød dagen på gården, hvor både børn og voksne blandt andet kunne komme op i en traktor, lege med halm og køre på mini-traktorer i plastik.

Håber at trække folk ind i landbruget

Lene og Bjarne Graversen driver gården med 200 køer og 200 kalve, og selv om det blot er en dag for oplevelsens skyld, så håber parret, at nogle af de besøgende bliver meget interesseret i landbruget.

- Jeg håber, vi måske kan trække nogle flere ind i landbruget, så måske vi kan præge nogle til at gå ind i erhvervet, så ville da være fedt, siger Lene Graversen.

Det var første gang i 10 år, at der var en gård i området, der holdt åbent landbrug, og derfor var Marianne Bredal (V), Struer Kommunes fungerende borgmester, mødt op på gården.

- Det at åbne landbruget op er utroligt vigtigt for at give forbrugerne en forståelse for det. Der er rigtig mange børnefamilier herude, det bliver de bedste ambassadører for landbruget, som jo er en utrolig vigtig del af vores område, understreger hun.