Landmænd beskylder slagteri for bedrageri

Jutland Meat beskyldes for at advare nogle af sine største leverandører to dage før konkursen. En af de landmænd, der ikke blev advaret, går nu til politiet.

Flere af de landmænd, der leverede svin til det konkursramte slagteri Jutland Meat i Struer, beskylder nu slagteriet for bedrageri.

To dage før konkursen advarede Jutland Meat - ifølge landmændene - nogle af slagteriets største leverandører og fortalte dem, at de hellere måtte levere deres svin til et andet slagteri, fordi Jutland Meat nok ikke ville være i stand til at betale.

Urimeligt

En af de landmænd, der ikke blev advaret før konkursen, Karsten Kramer Rasmussen fra Tjele, er blevet så vred over forskelsbehandlingen, at han vil kontakte kuratoren i selskabet og melde slagteriet til politiet.

- Vi føler os urimeligt behandlet. Det kan ikke passe, at man advarer enkelte storleverandører og så ikke advarer os andre, siger Karsten Kramer Rasmussen, der selv har 600.000 kroner til gode hos Jutland Meat.

Direktøren i Danske Svineproducenter, Hans Aarestrup, bekræfter over for TV/MIDT-VEST, at han kender til to eksempler med store svineproducenter, der blev advaret af Jutland Meat to dage før konkursen.

TV/MIDT-VEST har været i kontakt med direktøren i det konkursramte slagteri, Frans Stortelder - han ønsker ikke at kommentere sagen, men henviser til selskabets kurator, som det ikke er lykkedes TV/MIDT-VEST at træffe.

Landmand Karsten Kramer Rasmussen fortæller her, hvorfor han nu vil melde Jutland Meat til politiet:

Karsten Kramer

 

Jutland Meat beskyldes for at advare nogle af sine største leverandører to dage før konkursen. En af de landmænd, der ikke blev advaret, går nu til politiet.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.