Knallerttyveri udviklede sig til politijagt på fjorden

Politiet var onsdag aften på en noget anderledes tyvejagt. Knallerttyve stak nemlig af fra politiet i en gummibåd.

Onsdag aften ved 19.20-tiden forsøgte tre unge mænd at stjæle en knallert i Struer. De blev dog taget på fersk gerning af ejeren, der tog billeder af dem og alarmerede politiet. Da patruljen nåede frem forsøgte betjentene at komme foran tyvene, men det lykkes to af dem at få fat i en gummibåd og begynde at ro mod Venø.
- Vi får hjælp fra Struer redningsberedskab, og de sejler to betjente ud til tyvene. Betjentene råber til dem, at festen nu stopper, og at de er anholdte, forklarer Knud Lauridsen, der er politikommissær ved Holstebro Politi.

Det fik dog ikke de to 19-årige mænd til at opgive. I stedet begyndte de at slå ud efter betjentene med deres pagajer. Derfor sprøjtede betjentene peberspray på de to mænd, der derefter blev anholdt.
- Da de kommer i land finder betjentene hash og en peberspray på den ene af de to mænd, så han bliver både sigtet for overtrædelse af våbenloven, tyveri, besiddelse af stoffer og vold mod tjenestemand, fortæller Knud Lauridsen.

Han er kendt af politiet for tidligere forhold og har en dom med en prøvetid. Politiet er i dag i gang med at vurdere, om de to skal fremstilles i et grundlovsforhør.

Den tredje mand meldte sig selv til politiet og bliver kun sigtet for tyveri af knallerten.  

 

Opdateret 16:15

Mændene blev efter afhøring løsladt, sigtelserne mod alle tre opretholdes. 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.