Opdateret: 16-årig kitesurfer reddet af kajakroer

Klokken 15.49 fik politiet et opkald om en kitesurfer i problemer, med hjælp fra en lokal kajakroer lykkedes det at redde ham i land klokken 16.26.

En 16-årig dreng fra lokalområdet havade tidligere i dag bevæget sig ud på lidt for dybt vand ved dæmningen fra Bremdal til Struer.

En bekymret borger ringede 15.49 til politiet, da de kunne se, at drengen, der var ude at kitesurfe, var i store problemer.

- Inde fra land kan man se, at vinden trækker ham længere ud. En kajakroer sejler ud for at hjælpe, og han forsøger at skære drengens kite af, men han taber kniven inden det lykkes, fortæller  Anders Olesen, der er Vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi

Den 54-årige kajakroer blev ude ved drengen, indtil det lykkedes for Nordvestjyllands Brandvæsen at redde drengen i land.

Drengen kom sikkert i land klokken 16.26.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi var drengen meget afkølet og forkommen, men efter nærmere undersøgelse, blev han kørt hjem til sig selv.

- Kajakroerne kan godt klappe sig selv på skulderen i aften. Han hjulpet med at holde surferen oven vanden, og han har haft afgørende betydning for, at drengen kom godt i land, siger Anders Olesen til TVMIDTVEST.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien 112.