Kim blev rørt til tårer – nu har han fået sin medalje

Det var en rørt Kim Bæk, der nu har modtaget sin fortjenstmedalje fra Struer Kommune for 40 års tro tjeneste på det beskyttede værksted VIA NOVA.

Familie og kolleger var tilstede i dag, da han blev tildelt en fortjenstmedalje fra kommunen. Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Det var ikke uden tårer, at Kim Bæk i dag modtog en fortjenstmedalje fra Struer Kommune for 40 års tro tjeneste på virksomheden VIA NOVA. Det var nemlig et stort øjeblik for den 57-årige værkstedsarbejder.

- Jeg bliver helt rørt over at få sådan en erkendelse, og det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg får også en lille tåre i øjet, fortæller en glad Kim Bæk.

Læs også ’Kultfigur’ fra Struer får medalje for 40 års tro tjeneste: - Jeg bliver helt rørt

I går bragte vi historien om kultfiguren Kim Bæk fra Struer, der har arbejdet 40 år på det beskyttede værksted VIA NOVA. I dag havde han fået fri, så han kunne modtage en fortjenstmedalje for sine 40 års arbejde.

Et gammelt ordsprog siger dog, at hvis man elsker sit job, skal man aldrig arbejde en dag i sit liv.

- Jeg synes, det er et dejligt sted, og jeg elsker at arbejde her. Jeg har mine bedste kammerater herude, og så elsker jeg at blive fejret, når jeg har jubilæum, lyder det fra jubilaren.

Lykønskningerne vælter ind

Når man har været ansat i kommunalt regi gennem 40 år, følger der normalt en fortjenstmedalje og brev fra Dronning Margrethe med. Den fornøjelse har Kim Bæk ikke fået endnu, men det kan være den er på vej.

TV MIDTVESTs seere har i går og i dag været ved tasterne på vores facebookside. I kommentarfeltet til en video med Kim Bæk, som vi delte i går, får han en masse lykønskninger med på vejen. 

En bruger skriver blandt andet.

- Kæmpe stort tillykke Kim. Det er fantastisk, at du har været der i 40 år. Du har min dybeste respekt. Selvfølgelig skal du da have anerkendelse for det.

Mange af kommentarerne henvender sig mod kongehuset i håbet om, at de får øjnene op for Kim Bæks indsats.

- Kæmpe tillykke Kim. Du burde få et brev fra vores dronning. Det har du fortjent. 

- Kæmpe stort tillykke til Kim. Jeg er sikker på, at dronningen skriver til dig, fordi du er en stabil arbejdskraft, og dem samler Danmark på.

00:44

Her kan du se en rørt Kim Bæk modtage sin fortjenstmedalje. Video: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Luk video

Alle har stolthed i 40 års arbejdsliv

På rådhuset i Struer bed man også mærke i Kim Bæks jubilæum, og derfor var formanden for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Anne Kristine Bøge Petersen, mødt op med en fortjenstmedalje til jubilaren.

- Kim Bæk har været her i 40 år, og det betyder noget for alle mennesker at have en tilknytning til en arbejdsplads gennem 40 år. Det har Kim også, og han har en stolthed i det, og så det er super flot, at man også kan det, selvom man har et handicap, siger formanden.

Kim Bæk er dog ikke til at stoppe. Den 57-årige jubilar sigter efter et endnu større jubilæum.

-Jeg regner med at tage ti år mere. Jeg vil hvert fald være her, indtil jeg har nået de 50 år, hvis jeg ikke sætter træskoene inden, fortæller Kim Bæk.

Kim Bæk holder et fest i aften for familie, venner og kolleger.