Jørgen Simonsen-udstilling blev en kæmpe succes

Haute couture-tøj har trukket 5.557 mennesker til Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter. En overvældende succes, siger arrangøren.

Den Paris-baserede modedesigner Jørgen Simonsen i et af udstillingslokalerne på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter inden udstillingstøjet blev sat på mannequinerne. Foto: Scanpix / Linda Kastrup

Normalt tænker man ikke på Struer som en modeby, men de seneste par måneder har været anderledes.

Den internationale modedesigner Jørgen Simonsen er født og opvokset i Struer, og han vendte for en stund tilbage for at lave to modeshows og en udstilling med en lang række haute couture-kreationer.

Læs også Topdesigner Jørgen Simonsen: - Jeg går altid efter det ultimative

Billetterne til de to shows i Folkets Hus var udsolgt efter bare 45 minutter, og udstillingen på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter har vist sig at være en lige så stor succes.

Tal fra Dagbladet Holstebro-Struer viser, at 5.557 personer i løbet af udstillingens to måneder har været forbi.

-  Det er helt udsædvanligt og meget overvældende, siger Rie Nyborg, der er leder af Gimsinghoved, til TV MIDTVEST.

27:59

TV MIDTVEST besøgte i februar Jørgen Simonsens haute couture udstilling på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter. Her kan du se hele programmet, hvor KulturNu tester kreationer, ambitioner og opdager, at designerens sproglige kvalifikationer har ændret sig efter mange år i Paris.

Luk video

Udstillingen "Iskrystalprinsessen vol. II" havde sidste åbningsdag den 18. marts, men først nu er besøgstallet blev opgjort.

- Vi havde slet ikke regnet med så mange gæster. Når man regner på det, så svarer det til, at der har været 110 personer igennem alle åbningsdage. Vi havde selvfølgelig håbet på, at udstillingen kunne trække folk til, men det her er en langt større succes, end vi havde regnet med, siger Rie Nyborg.

Jørgen Simonsen har gæstet Gimsinghoved tre gange tidligere. Sidste gang var i sommeren 2015

09:29

TV MIDTVESTs magasin Indblik Søndag fulgte i hælene på modedesigner Jørgen Simonsen, mens han forberedte de modeshows i Struer, der blev startskuddet til udstillingen.

Luk video