Jobrotation sender 25 i job

SOSU-hjælperne i Struer Kommune skal på kursus for at blive opdateret på nye plejeopgaver. Imens de er på kursus, bliver de erstattet af 25 ledige, som får et vikariat.

Struer Kommune er i gang med oprustningen til de nye plejeopgaver, som løbende bliver overtaget fra regionerne. Blandt andet tidlig udskrivning fra hospitalet, flere demente og kronisk syge giver større udfordringer. Derfor skal alle 150 SOSU-hjælpere i Struer Kommune på et fem-ugers kursus på SOSU-skolen i Herning.

Men det er ikke kun SOSU-hjælperne der bliver opkvalificerede. 25 ledige har sagt ja til at tage et vikariat, mens hjælperne er på kursus.

- Vi har i sundhedsaftalen forpligtet os til forskellige indsatser, som vi helt sikkert bliver bedre til at løse, nu hvor medarbejderne får nye redskaber til det daglige arbejde. Indsatsen giver også medvind til SOSU-faget, bedre rekruttering og nye jobmuligheder til ledige. Og endelig det vigtigste: Borgerne, der får kvalificeret pleje og omsorg, siger formanden for Socialudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech.

De ledige skal igennem et opkvalificeringskursus og et praktikforløb før deres ansættelse.

Projektet koster 5 millioner kroner. De fleste af de penge hentes via jobrotationsmidler fra staten.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.