Jesper tog imod udfordring: Kæmpede mod rekordstor is

I går udfordrede TV MIDTVEST isglade Midt- og Vestjyder til at tage kampen op mod den gigantiske isvaffel fra Humlum, og i dag går den 40-årige pædagog Jesper Jensen fra Søndbjerg i ringen mod det kolde monster.

30 kugler, softice, seks styks flødeboller, guf på toppen, 7000 kalorier og en kampvægt på tre et halvt kilo.

quoteShit den er stor!

Jesper Jensen, Søndbjerg

I dag tog pædagogen Jesper Jensen fra Søndbjerg mod TV MIDTVEST udfordring om at gå i ringen mod det iskolde bæst.

- Jeg har ikke fået middagsmad, så det skal nok gå. Det er jo gratis is, hvem er ikke klar til det, så jeg er meget klar, siger Jesper Jensen før kampen mod den gigantiske vaffel.

Vestjyden har aldrig prøvet kræfter med så stor en is, men har efter eget udsagn masser af erfaring med at spise is. Selvsikkerhed manglede der ikke noget af, og forudsigelsen blev, at han ville få sat hele herligheden til livs på blot 10 minutter.

Kølig taktik

Danmarks måske største isvaffel kan for 250 kroner købes hos Humlum Camping i Struer, og Jesper Jensen angreb isen med stor appetit, og både skægget og hænderne var hurtigt dækket af en symfoni af flødeis.

- Jeg synes, det ser taktisk ud. Af med flødebollerne, for de er nasty at starte med, så dem skal man bare have ned til sidst. Han har lagt godt ud. Sorbeterne er væk. Det er super. Jeg synes, det kører for ham, siger Lærke Lützen-Laursen der arbejder ved Humlum Camping.

Hun har efterhånden set mange forsøge sig med den kæmpe vaffel, og hun står bag dagens kreation.

Godt halvvejs igennem udfordringen var tempoet dalet betragteligt, men frygten for at tabe ansigt til de fremmødte tilskuere var nok til at holde den 40-årige pædagog i gang.

- Jeg har forfrysninger, og jeg kan ikke mærke min tunge. Jeg var mæt for et par bidder siden, men jeg bliver nødt til at gøre det, siger han til TV MIDTVEST.

Kamp til sidste flødebolle

Venner og familie heppede fra sidelinjen under hele kampen, og der var ingen tvivl om, at vestjyden nok skulle få fortæret den kæmpe isvaffel.

- Prøv at kig på ham. Jeg er da stolt af knægten. Jeg ville ønske, at jeg havde sådan en appetit, siger Erik Jensen, der er far til is-spiseren.

Han fortæller, at sønnen altid er frisk på en udfordring, og at han som regel gennemfører, når han først har sat sig for noget.

Fyldt til bristepunktet og med is dryppende fra både hænder og ansigt blev den sidste flødebolle sat livs, og efter 26 minutter og 42 sekunder var isbjerget besejret.

Det var en presset mand, der modtog publikums applaus, efter isen var væk.
Det var en presset mand, der modtog publikums applaus, efter isen var væk.
Foto: Maria Riis Yde / TV MIDTVEST

- Jeg har det ad helvede til. Virkelig. Jeg har det virkelig skidt. Jeg tror, jeg skal kaste op, lyder det fra Jesper Jensen efter kampen.

Der ikke var plads til meget andet end en masse dybe suk, men selvom kroppen havde det forfærdeligt, så var der plads til smil og stolthed over at fortære alle 7000 kalorier.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Kultur.