Jernbanemuseum åbner i Struer

Lørdag blev dørene til det nye Jernbanemuseum i Struer åbnet for første gang. Især for en gruppe tidligere DSB-ansatte var det en helt speciel dag. Deres arbejdsliv er nemlig nu kommet på museum.

I weekenden den 10. og 11. oktober, bliver jernbanen i Struer fejret. Det er nemlig 150 år side, den kom til byen. Den første jyske jernbane sin endestation i Struer, og forårsagede en decideret befolkningseksplosion i den lille nye havneby. På få årtier voksede den nye by flere af de gamle købstæder over hovedet, og byen blev hovedsæde for DSB's administration af de midt- og vestjyske jernbaner.

- Det halve af byen har jo en forbindelse til banen på en eller anden måde, og byens grundlægger, det er jo faktisk banen, siger en af de frivillige bag Jernbanemuseet, Niels Ove Stougaard, tidligere lokomotivfører.

Omdrejningspunktet for fejringen er DSB's gamle Godsekspedition lige nord for banelegemet. Her slider Støtteforeningen for Jernbanemuseet i Struer for netop at opbygge et midt- og vestjysk jernbanemuseum, og nu åbner de i hele efterårsferien udstillingerne og vogne og lokomotiver op for publikum. Foreningen bag Jernbanemuseet kalder sig Støtteforeningen for Jernbanemuseet i Struer, og de er alle tidligere DSB-ansatte.

- Det er da lidt underligt at det man har arbejdet med i 30 år, det lige pludselig er museumsgenstande, men sådan er livet jo, siger Niels Ove Stougaard, tidligere lokomotivfører.

Her kan du se indslaget om Jernbanemuseet: 

I dag åbnede dørene til et nyt Jernbanemuseum i Struer.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Kultur.