Intet frivilligt arbejde - ingen studenterhue

Internationale gymnasieelever udførte i dag frivilligt arbejde i Struer. Det er en obligatorisk del af deres studie på Struer Statsgymnasium.

velgoerenhed_struer.jpg
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

Når man går i gymnasiet, står den på tyske verber og tredjegradsligninger. Men på den internationale IB - som man kan tage i Ikast, Viborg og Struer -  er det at lave velgørenhedsarbejde også et krav for at kunne bestå.

Og i dag trak 108 internationale elever så i arbejdstøjet for at indsamle penge til velgørenhed. Blandt andet ved at tilbyde bilvask og rengøring af struerboernes biler. 

- På den måde bliver vi mere engageret i lokalsamfundet, og vi får en mulighed for at hjælpe folk, fortæller Sepanta Zoghi, der går på den internationale linje på Struer Statsgymnasium.

Frivilligt arbejde er obligatorisk

På den internationale linje på Struer Gymnasium kalder de det velgørende arbejde for CAS. Det står for kreativitet, aktivitet og service. Og det er såmænd obligatorisk at lave frivilligt arbejde, hvis de studerende vil gøre sig forhåbninger om at få studenterhuen på.

- Det er fedt, at det hører med, for man udvikler sig meget som menneske, siger Matthew Sleimann, der er elev på gymnasiet i Struer, mens han vasker en bil.

Ud over bilvask tilbød eleverne også at være hjælpelærere i en folkeskole, mens andre gav ældre en cykeltur.

- Vi lærer i klasseværelset, men vi sørger også for, at vores elever lærer, at de har et ansvar for at udvikle sig selv og lærer af at gøre noget for andre, fortæller Elzena Kristensen, der CAS-koordinator på Struer Statsgymnasium.

De 108 internationale elever formåede i dag at indsamle omkring 10.000 kroner til velgørenhed.