Infernalsk larm i Struer

Lydfestivalen Struer Tracks begyndte i dag midt i Struer midtby. Festivalen skal markere Struer som lydens by.

Præcis klokken 12.00 til 12.03 gik borgerne i Struer amok i larm fra saxofoner, grydelåg, megafoner og alt, hvad der ellers kan få lydniveauet op på det nærmest uudholdelige.

- Jeg er meget imponeret over, hvad Struers borgere kan producere af lyd og larm. Tre minutter, hvor vi virkelig gav den gas, og folk holdt faktisk ud synes jeg. Jeg havde forventet, at det ligesom ville dø lidt ud, siger festivalleder Jacob Kreutzfeldt. 

Borgmester Mads Jakobsen mødte op i sin traktor for at larme til festivalåbning.
Borgmester Mads Jakobsen mødte op i sin traktor for at larme til festivalåbning.
Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

Borgmester Mads Jakobsen var også mødt op for at lave larm - i sin traktor.

- Den er jo købt til at drive mit landbrug med, så det er helt usædvanligt, men lidt sjovt er det da, siger borgmesteren fra sit traktorsæde.

Normalt er Struer en by, hvor den mest kendte lyd måske er mågernes skrig. Men det er også her B&O holder til - derfor ligger det lige for at Struer gerne vil være kendt som lydens by.

Og det var også derfor festivalen blev åbnet på øresønderrivende vis. 

- Det er jo en gimmick, men det er med til at skabe noget opmærksomhed omkring den lydfestival vi har gang i her med Struer Tracks. Og jeg tror, der er mange mennesker, der synes det er sådan lidt en sjov oplevelse, derfor er det rigtigt fint, siger borgmester Mads Jakobsen.

Struer Tracks Urban Sound Art Festival åbnede i dag lørdag og varer de næste to uger. Her vil byen lægge lydbølger til lydinstallationer, skulpturer, performances, workshops og lydlaboratorier,

Læs meget mere om festivalen Struer Tracks lige her: struertracks.dk 

 

 


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Kultur.