To ildsjæls-priser til landsdelen

Torsdag aften blev Landdistriktsprisen 2013 uddelt - begge priser gik til midt- og vestjyder.

I år var der to kategorier i årets landdistriktspris fra Ministeriet for By- Bolig- og Landdistrikter - årets ildsjæl og årets iværksætter. Begge priser gik til Midt- og Vestjylland.

Ildsjælen fra Thy

Årets ildsjæl blev Bjarne Nielsen, der er formand for Vestervig Byfornyelse Aps.

Vestervig i Thy var ved at blive en spøgelsesby, men projektet fik vendt den negative udvikling med massive fysiske forandringer.

Årets iværksætter kommer fra Humlum

I et felt med tre nominerede til årets iværksætter trak Rikke og Lasse Lützen-Laursen fra Humlum Fiskerleje og Camping det længste strå.

På få år fik de forvandlet en slumrende campingplads til en stor succes. De har tredoblet besøgstallet, og det blev altså præmieret med årets iværksætter.

 - Jeg er glad for at kunne overrække prisen til disse fantastiske mennesker, der beviser, at man ved hårdt arbejde og gode ideer kan skabe udvikling og vækst i vores landdistrikter, sagde minister Carsten Hansen (S) på den årlige landdistriktskonference, som i år blev holdt i Sæby.

Vinderne fik udover æren en bronzefigur af en fugl.

De to priser uddeles for at anerkende og synliggøre dem, der bidrager til at skabe bæredygtige arbejdspladser i landdistrikterne.