Holdejer i chok efter sportschefs dom: - Jeg er færdig med ham

Sportschef Joachim Persson er færdig i Langhøj Badminton efter en karantænedom for brud på matchfixing-reglerne. Det oplyser holdejer, Jørgen Søvndal.

OPDATERET KLOKKEN 16.35

Sportschefen i Langhøj Badminton, den tidligere topspiller Joachim Persson, er blevet idømt 18 måneders karantæne. Han har brudt reglerne omkring væddemål og uregelmæssige kampresultater, mens han selv var aktiv, vurderer Det Internationale Badmintonforbund.

Dommen får øjeblikkelige konsekvenser. Det fortæller holdejer i Langhøj Badminton, Jørgen Søvndal, torsdag formiddag. 

quoteJeg er færdig med ham. Han er her ikke mere. Det går simpelthen ikke. Herude står vi for loyalitet, ærlighed og at spille som bonderøve

Jørgen Søvndal, holdejer, Langhøj Badminton

- Han bliver aldrig, aldrig, aldrig nogensinde en del af det her igen. Jeg tager total afstand. 

Joachim Persson har været tilknyttet klubben ved Struer som sportschef og træner i denne sæson, hvor han har rekrutteret spillere og sammensat blandt andet det hold, der spiller med i ligakvalifikationen. Persson var senest med til kamp tirsdag, da Langhøj tabte til Højbjerg. Men nu er pladsen på sidelinjen altså fortid.

- Jeg er færdig med ham. Han er her ikke mere. Det går simpelthen ikke. Herude står vi for loyalitet, ærlighed og at spille som bonderøve, siger Jørgen Søvndal.

Da 35-årige Persson var på sit højeste, lå han nummer seks i verden.
Da 35-årige Persson var på sit højeste, lå han nummer seks i verden.
Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Jørgen Søvndal fortæller, at han blev klar over dommen via en SMS-besked fra Persson, der tikkede ind i går. Ifølge holdejeren kom det bag på ham, at sportschefen havde sådan en sag hængende over hovedet. 

- Jeg er i chok. Jeg har intet vidst om det her, lyder det fra Jørgen Søvndal, der ikke lægger skjul på sin forargelse og skuffelse.

- Jeg er meget skuffet. Blandt andet fordi han har været her og kørt cross og spillet badminton, og så kommer der sådan en bombe. Det er slet ikke det, vi står for.

To tilfælde uden beviser

Det er Det Internationale Badmintonforbund (BWF), der har vurderet, at Joachim Persson i to tilfælde i løbet af sin egen aktive karriere har forsømt at indberette, at han i to tilfælde er blevet kontaktet af personer, der ønskede at fixe kampe. 

Ved den første episode skulle Perssons modstander have kontaktet ham med en forespørgsel om, at Persson skulle tabe det første sæt og vinde kampen. I det andet tilfælde skulle han være involveret i en kamp omkring to andre spillere og en mulig matchfixing af deres kamp.

I begge tilfælde har BWF slået fast, at der ikke findes beviser for, at kampene rent faktisk blev manipuleret, ligesom forbundet ikke nævner de andre spillere i afgørelsen.

Men Persson kendte på daværende tidspunkt til lovgivningen om, at mulig matchfixing skal rapporteres til BWF. Han betragtede dog begge tilfælde som useriøse, og derfor gjorde han ikke noget ved det. Det erkender danskeren nu overfor TV 2 Sport, at der var en fejl.

Store konsekvenser

Persson fået karantæne fra alle badmintonturneringer samt funktioner, der har med badminton at gøre i 18 måneder. Dermed får han også karantæne fra blandt andet administrativt arbejde og trænerjobs. Desuden har han fået en bøde på knap 30.000 kroner.

TV MIDTVEST har tidligere lavet dette program om Jørgen Søvndal, der er direktør, bandmintontræner, legebarn, ildsjæl og landsbykonge i Linde.

Persson om dom: - Den er komplet latterlig

Selv fortæller Joachim Persson, at han er meget uforstående overfor dommen.

- Jeg har lyst til at eksplodere indeni, men jeg vidste jo godt, det ville komme, så jeg har forberedt mig i to år. Men det er da ikke sjovt, og jeg synes, det er komplet latterligt, siger Joachim Persson til DR.

Den 35-årige tidligere topspiller hævder, at han afslog henvendelserne, og BWF har desuden ikke fundet beviser for, at der reelt er blevet manipuleret med kampe.

Joachim Persson føler sig urimeligt behandlet af BWF, men han erkender, at han har begået fejl.

- Jeg har ikke rapporteret det, som jeg kan se i dag, at jeg skulle have rapporteret. Men det var andre tider, og reglerne er lavet om mange gange siden, siger han til DR.


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Sport.